В Радомирско в, района на Калища, във времето след 9

...
В Радомирско в, района на Калища, във времето след 9
Коментари Харесай

Убийствата след 1944 г: Кучета от кошарите разнасяха човешки ръце и крака - Разкази от преизподнята

В Радомирско в, региона на Калища, във времето след 9 септември 1944 година всеобщо са извозвани хора, нарочени от комунистическата власт за врагове на народа – те са били разстрелвани късно вечерта, а след това са захвърляни в голяма яма.

В 88-годишната Катерина Митова, която е едвам 8-годишна по време на злокобните събития, споделя за всеобщите убийства. Избитите тук са хиляди – докарвали са ги с камиони, главно от София. След 23 ч. вечерта локалните поданици са чували тътена на картечните откоси с които са били избивани неуместните на властта. Без съд и присъда.

Телата са били захвърляни в голяма яма, която с времето се е препълнила. Кучета от околните кошари са разнасяли в покрайнината ръце и крайници от телата на жертвите.

По-късно ямата е засипана от комунистите, с цел да бъдат прикрити закононарушенията.

Катерина Митова споделя и за убийството на нейния татко Николай Галев – след това той е оневинен, само че животът му към този момент е грубо лишен. 88-годишната жена споделя мемоари от най-злокобния ден за нейното семейство, както и за последващите събития. От живота си отиват нейната майка, баба ѝ и дядо ѝ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР