В публикувана наскоро статия на професор Джън Юнниен от Източноазиатския

...
В публикувана наскоро статия на професор Джън Юнниен от Източноазиатския
Коментари Харесай

Кризата в САЩ се дължи на пренебрегването на науката от политиците

В оповестена неотдавна публикация на професор Джън Юнниен от Източноазиатския институт към Националния университет на Сингапур се проучват големите разлики в методите на преодоляване на епидемията от новия ковид в огромните страни на Изток и Запад: „ Епидемията се популяризира по целия свят, само че резултатите от битката с вируса са напълно разнообразни. Как да се подходи към несъгласията сред политиката и науката несъмнено е най-главният въпрос. Ако се откри решение, то епидемията може да бъде следена, а обществената стопанска система няма да понесе трагични загуби. "

Той показва в публикацията си, че американските управляващи подценяват науката за сметка на политиката, което е една от основните аргументи за огромния неуспех в битката с вируса в Съединени американски щати.

От експлоадирането на епидемията, антинаучното и антирационално държание на американските политици непрестанно се утежняваше. Както показва господин Джън, от началото до през днешния ден, процесът на справяне с епидемията сякаш е тясно обвързван с административната власт. Заради политическите си персонални ползи и нахален жанр, американските политици не престават да пренебрегват предизвестията на разследващите органи, специалисти по обществено опазване на здравето, Световната здравна организация и Китай. Многократно пропускаха най-хубавите благоприятни условия за предварителна защита и надзор на епидемията, което докара до излизането на епидемията отвън надзор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР