В проучване на Британската ветеринарна асоциация бе доказано, че боледуването

...
В проучване на Британската ветеринарна асоциация бе доказано, че боледуването
Коментари Харесай

Когато кучето ви е болно, страдате и вие

В изследване на Британската ветеринарна асоциация бе потвърдено, че боледуването на домашните ни любимци има пряк отрицателен резултат върху психическото ни здраве.

В проучването са взели присъединяване 119 доброволци, чиито домашни животни били здрави и 119 души с заболели любимци. Чрез анкети и изявленията било открито, че първата група страдала от по-високи равнища на меланхолия, стрес, паника, както и от занижено задоволство от взаимоотношения с хора. Освен това, представителите на първата група били по-предазположени и към физически болести.

 Снимка 316198

Учените означават, че страстите, които човек изпитва вследствие на болен любим, не се разграничават доста от тези, през които минаваме, в случай че приказваме за болен непосредствен другар или родственик. Явлението се назовава " товар на болногледача " и е постоянно срещано в специалността на ветеринара.

Специалистите настояват, че в някои случаи гибелта на домашно животно може да има същите резултати върху стопанина, както гибелта на човек от фамилията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР