В процеса на изложението, началникът на 11-ти отдел ВГУ-КГБ полковник

...
В процеса на изложението, началникът на 11-ти отдел ВГУ-КГБ полковник
Коментари Харесай

АРХИВИТЕ НА ДС РАЗКРИВАТ: Според КГБ - Карлос Чакала бил кадрови офицер от сирийското военно разузнаване

" В процеса на ревюто, началникът на 11-ти отдел ВГУ-КГБ полковник Ермоляев изложи данни за мюсюлманско-шиитските организации, " Мюсюлмански братя "...За ръководителя на организация " Световна гражданска война " - " Карлос " са получени данни, че е кадрови чиновник от военното разузнаване на Сирия ". Това написа в строго конфиденциален документ на Второ г.авно ръководство на Държавна сигурност от 12.06.1987 година, разкрива “Zona news “.



Документът съставлява Докладна бележка по отношение на резултатите от командировка на чиновници от ВГУ-ДС във Второ основно ръководство на на Съюз на съветските социалистически републики. Документът е написан от зам.-началника на ВГУ-ДС ге-майор Иван Иванов след провеждането на работна среща с отдел 11 на ВГУ-КГБ. Споменатият в докладната бележка като кадрови чиновник на сирийското военно разузнаване е ръководителят на терористичната организация " Световна гражданска война " с псевдоним " Карлос " е кървавият палач Илич Рамирес Санчес, прочут още като Чакала. За него е писано премного, за терористичните му акции и жертвите на тази вакханалия през 70-те и 80-те.
свързани новини10961на 16.03.201824073на 18.11.2015


След следващото посещаване в коунистическа България на терориста Илич Рамирес Санчес ( " Карлос " ), неговата брачна половинка Магдалена Коп и още един терорист " на 25.05.1986 година в 6.30 часа обектите напуснаха хотела и се насочиха за аерогара София. Извършен бе рентгенов надзор на багажа им, който сподели, че куфарите съдържаха механически принадлежности, наподобяващи окомплектовани взривни устройства ".

Документите на потвърждават, че това не е единственият път, когато Карлос и компания шетат с куфари, цялостни с подготвени за взривяване устройства из страната ни. Две години преди този случай има различен, от 1984 година, когато отчетът на ОР от е описал следното: " Съдържанието на куфарите бе открито на рентген – виждат се електронни апаратури, от които към цилиндрични тела водят кабели, прикрепени с клеми. Мнението на проверяващите бе, че това са взривни устройства. Куфарите бяха със сейфови ключалки и не бяха отворени. В ръчния багаж – три дипломатически куфарчета и една дамска чанта, бе открито сходно наличие. Уведомихме за това руските приятели ".

На 27 юни 1975 година Карлос Чакала прострелва двама френски сътрудници при опит за задържането му откакто е публикуван от Мишел Мукхарбал, задържан член на Народния фронт за избавление на Палестина. Мукхарбал също е убит.



Карлос бяга в Ливан, където същата година съгласно сведения на приема исляма. Това е доказано след това от самия Карлос в неговата автобиография.

Карлос е задържан през август 1994 година при интервенция на френските специфични елементи в Судан, командвана от известния антитерористичен арбитър Жан-Луи Брюгиер. Излежава доживотна присъда във френски затвор.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР