В пространно интервю за американската телевизия NBC и журналиста Мегън

...
В пространно интервю за американската телевизия NBC и журналиста Мегън
Коментари Харесай

Владимир Путин заяви пред NBC, че няма намерение да променя руската конституция

В просторно изявление за американската телевизия NBC и журналиста Мегън Кели, съветският президент Владимир Путин съобщи, че няма желание да промени съветската конституция, с цел да си обезпечи спомагателен мандат след 2024 година Следващата седмица предстоят президентски избори в Русия, за които е съвсем несъмнено, че ще бъдат извоювани от Путин, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В изявлението с NBC той приказва за обвиняванията в съветска интервенция в американските президентски избори, връзките му с Доналд Тръмп, съветската военна интервенция в Сирия и интернационалните връзки сред Съединени американски щати и Русия.

 © Българска телеграфна агенция
Путин отхвърли хипотезите, съгласно които не може да напусне властта, тъй като това ще я изложи на заплаха.
Владимир Путин, президент на Русия: Никога не съм променял конституцията и няма да го направя, с цел да ме уреди това и нямам такива планове през днешния ден. Защо смятате, че след мен властта в Русия ще бъде обезателно упражнявана от хора, които са подготвени да разрушат всичко, което съм направил през последните години?
Това съобщи той в изявление за американската телевизия NBC и журналиста Мегън Кели, излъчено в петък на британски език.
Обвиненията в съветска интервенция в американските избори
Щом тази тематика ви вълнува, би трябвало да я обсъдим, съобщи съветският президент Владимир Путин.
Владимир Путин, президент на Русия: Защо сте решили, че съветските управляващи и аз включително и аз, имаме нещо общо с това? Нищо не се е трансформирало от последния ни диалог [през юни предходната година]. Появили са се имена, само че какво от това?
Владимир Путин означи, че връзките сред Съединени американски щати и Русия са комплицирани, като по думите му всеки може да има лично мнение за тях и съгласно убежденията си да извърши хакерска атака. Той приема, че упрекнатите хакерска атака 13 души е допустимо да са руснаци, само че акцентира, че те не са свързани с властта. На въпрос тормози ли се от интервенция в американските избори, той отвърна, че това не го интересува.
Владимир Путин, президент на Русия: Все ми е тая - не ме интересува, тъй като тези хора не съставляват държавното управление и държавния интерес.
Владимир Путин съобщи, че в никакъв случай няма да екстрадира съветски жители в непозната страна. Според него Съединени американски щати непрекъснато се месят в съветските избори, само че съветската страна не се меси в американските избори от кардинални съображения. Той означи, че не може да проверява хора в Русия, в случай че те не са нарушили съветските закони.
Владимир Путин, президент на Русия: Нямаме вашите принадлежности, нямаме вашите медии.
Той означи, че в Русия няма постъпили документи, съгласно които да отвори следствие против хората, упрекнати в хакерска атака и интервенция в американските избори.
 © БТАОтношенията с Доналд Тръмп
Не имам вяра, че Доналд Тръмп има персонални желания към мен, съобщи Владимир Путин пред телевизия NBC.
Владимир Путин, президент на Русия: Той е умел предприемач. Разбира, че в случай че е нужно да установиш потребна връзка с някого, би трябвало да се отнасяш с евентуалния си сътрудник с почитание. Това е прагматически метод. Също по този начин, той е президент за пръв път. Разбира, че на това равнище взаимните обиди не водят на никое място. Ако сте забелязали, постоянно се отнасям към сътрудниците си с почитание.
Според Владимир Путин президентът Тръмп показва положителни лидерски качества, въпреки че не всички са съгласни с решенията му. Той добави, че не чете изявленията на Тръмп в обществените мрежи.
Владимир Путин, президент на Русия: Доналд е бил в Русия, преди да се кандидатира за президент, само че не знаех.
Путин добави, че не е познавал Доналд Тръмп.
 © БТАВойната в Сирия
Владимир Путин дефинира като „ подправени вести “ обвиняванията, че сирийската войска употребява химически оръжия.
Владимир Путин, президент на Русия: Трябва да се извърши следствие на терен, с цел да сме сигурни в това. Нека създадем такова следствие.
Той добави, че допустима виновност може да носят „ терористи и радикални детайли “, като акцентира, че сирийската страна е унищожила запасите си от химически оръжия.
 © БТАОтношенията САЩ-Русия
Владимир Путин акцентира, че Москва е подготвена за разговор.
Владимир Путин, президент на Русия: Да седнем умерено, да поговорим и да разгадаем въпроса. Мисля, че сегашният ви президент желае тъкмо това, само че има сили, които не му разрешават.
Според Путин Съединени американски щати са набелязали Русия като собствен зложелател на парламентарно равнище.
Владимир Путин, президент на Русия: Не ние ви определихме като врагове. Вие взехте решение на равнище парламент, на равнище Конгрес, да поставите Русия в листата си с врагове. Защо?
Той акцентира, че не Русия е наложила наказания против Съединени американски щати, а противоположното.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР