В програмата за работа на народните представители в 48-то Народно

...
В програмата за работа на народните представители в 48-то Народно
Коментари Харесай

Депутатите гласуват промени в Закона на лечебните заведения

В програмата за работа на народните представители в 48-то Народно заседание през тази седмица за включени редица законопроекти, които ще би трябвало да бъдат разисквани и гласувани, някои от тях на първо четене, а други на второ и последно четене. В началото на пленарното съвещание депутатите ще прегледат Законопроект за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, импортиран от Костадин Ангелов и група народни представители, съобщи БГНЕС.

Освен това народните представители ще проведат и второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. В сряда депутатите ще проведат и второ гласоподаване на Законопроекта за допълнение на Закона за специфичните разследващи средства. Проектът на закон цели обезпечаване на здравна профилактика на чиновниците на Държавна организация „ Технически интервенции ” посредством основаването на наредба в ЗСРС, която да регламентира здравното обслужване на чиновниците на Агенцията в съответните лечебни заведения на Министерския съвет, Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи.

Второ гласоподаване ще има и още един план на закон - Законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния указател, импортиран от Министерски съвет. Той цели основаване на електронни партиди на недвижимите парцели и електронни партидни каузи с вписаните актове и приложените към тях документи като съществена причина за основаване на заможен указател.

Също в сряда народните представители ще би трябвало да гласоподават предлагането на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия обвързвано с промени в непрекъснатите комисии, съгласно което Иван Ганчев от Българска социалистическа партия би трябвало да бъде освободен от комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии и да стане част от комисията по околната среда и водите.

По-голямата част от законопроектите, които депутатите ще прегледат тази седмица са импортирани от Министерски съвет, до момента в който дребна част от останалите законопроекти са импортирани от другите парламентарни групи. Проектите на закон импортирани от Министерски съвет за разглеждане на първо четене са седем, само че има и три законопроекта, които би трябвало да бъдат гласувани и на второ четене - Законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния указател, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пазарите на финансови принадлежности и Законопроект за допълнение на Закона за специфичните разследващи средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР