В проектобюджета на правителството са добавени 500 милиона допълнителни приходи

...
В проектобюджета на правителството са добавени 500 милиона допълнителни приходи
Коментари Харесай

Актуализацията на бюджета: Правителството ще похарчи още 500 млн. лв. |

" В проектобюджета на държавното управление са добавени 500 милиона спомагателни доходи и 500 милиона спомагателни разноски. Това значи 2 милиарда и 500 милиона общо доходи и 2 милиарда и 300 милиона разноски ". Така сбито изясни актуализацията на бюджета за 2021 година служебният министър на финансите Асен Василев след съвещанието на Bюджетната комисия.

Второто, дефинитивно, четене на актуализацията стартира в пленарна зала в 16 часа и съвещанието ще продължи до 22 часа. Въпреки това сред партиите в Народното събрание се разисква вид да има изключително съвещание в събота и неделя или в понеделник. Очакванията измежду депутатите са актуализацията да бъде призната още през днешния ден.

След вчерашното “шоу ”, което сътвориха депутатите, в бавене на гласуването на бюджета на ДОО, през днешния ден съвещанието протича без кавги и безмислени разногласия, най-малко до към 19:30 часа. Според източници на OFFNews партиите са се разбрали да приключат с актуализацията и 46-ото Народно заседание да бъде необуздано от президента още другата седмица.

Актуализацията на държавния бюджет планува 2.5 милиарда доходи и 2.3 милиарда лв. разноски, които са главно за обществени и здравни заплащания за задаващата се COVID вълна, както и за идните избори за президент и парламент.

Мнозинството отхвърли предлагането на " ИТН " партийната дотация да бъде понижена от 8 на 1 лев на глас на година.

Освен ограниченията за Коронавирус, 5 млн. лева се дават за рационализация на дронове за наблюдаване на границата и 5 млн. лева за ремонт на оградата по границата.

Заседанието продължава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР