В продължение на векове в много култури мъжете носят бради.

...
В продължение на векове в много култури мъжете носят бради.
Коментари Харесай

Може ли брадата да сгрява при студено време?

 брада

В продължение на епохи в доста култури мъжете носят бради. Растителността на лицето е индикатор за зрялост, заможност, а в последните години е и фешън наклонност. Но за какво природата е наградила с брада мъжете – не е ли като спомагателна отбрана против студа?

На пръв взор, плътността на космите даже на най-гъстата брада слагат под подозрение нейните сгряващи качества. Но може да се откри информация, че брадата в действителност способства за запазване на топлината.

Например се твърди, че извършено от китайски учени проучване с присъединяване на няколко доброволци посочило, че температурата на повърхността на кожата на местата, където пораства брадата, била с един градус повече от тази на авансово избръснатите сектори.

Някои експерти, подкрепящи даденото проучване, допускат, че многовековното носене на бради от мъжете довело до… оплешивяването, от което страдат доста мъже по целия свят.

Твърди се, че съществуването по едно и също време на гъста коса на главата и плътна растителност по бузите и брадичката води до прегряване на главата.

Затова природата последователно се постарала да приведе температурата в норма, лишавайки мъжкия пол от растителност по главата. Но, естествено, това е просто съмнение, което се нуждае от спомагателни проучвания.

И въпреки всичко множеството учени смятат, че еволюцията е дала на мощната половина на човечеството брада не като метод за в допълнение стопляне, а като инструмент за привличане на дами.

В първобитните племена обилната брада говорела за мъжката мощ, зрялост и въздействие на самците, които се опитвали да си избират женски. Затова в случай че вие, притежавайки огромна брада, чувствате, че ви оказва помощ да се справите със студа, знайте, че това е просто прелестен бонус към нейната съществена функционалност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР