В продължение на поколения историята за Бънимен (Bunny Man, Човека-зайче)

...
В продължение на поколения историята за Бънимен (Bunny Man, Човека-зайче)
Коментари Харесай

Ужасяващата легенда за Бънимен – и истинските истории зад нея

В продължение на генерации историята за Бънимен (Bunny Man, Човека-зайче) се споделя към лагерни огньове и празненства за Хелоуин в Северна Вирджиния. Този митичен персонаж е палач в кървясъл костюм на заек и с секира, който убива всеки, осмелил се да произнесе името му три пъти в среднощ под „ Мостът на Бънимен “ в окръг Феърфакс, Вирджиния.

Докато детайлите на легендата се трансформират през годините, с вариации в дейностите, мотивацията и външния тип на мистериозния палач, едно нещо остава същото: ужасяващият му костюм на заек.

През последните 50 години приказката също въодушевява безчет вариации и креативен инициативи, в това число хорър филм и рок опера. Но каква е истината зад нея?

Според „ The Bunny Man Unmasked “, проучвателен план, написан от Брайън Конли, до момента в който работи като историк и архивист в обществената библиотека на окръг Феърфакс, историята на Бънимен стартира преди 50 години.

На 19 октомври 1970 година кадет от Академията на военновъздушните сили на Съединени американски щати на име Робърт Бенет кара с годеницата си по селските пътища на Бърк, Вирджиния, някъде към среднощ. Те се връщат от футболен мач и вземат решение по-късно да посетят чичото на Бенет, който живее наоколо. Мъжът паркира колата си на поляна от другата страна на къщата на чичото на Гини роуд, само че преди той и годеницата му да съумеят да излязат, те виждат, че нещо се движи покрай задното им стъкло.

Внезапно се чува мощен тропот и прозорецът на предния пасажер се счупи. Мъж извън изкрещява: „ Вие сте в частен парцел! Записах си номера ви! “ Бенет бързо потегля, само че по-късно намира брадвичка на пода на колата си.

Когато оповестява за случая в полицията, той споделя, че мъжът е бил облечен в бял костюм със заешки уши. Годеницата му лично счита, че носи бяла заострена качулка.

Само 10 дни обаче ужасяващият човек-зайче още веднъж ще се появи. На 29 октомври 1970 година съмненията за външния му тип завършват, когато охранител на строителен обект на име Пол Филипс твърди, че вижда мъж в сив, черен и бял костюм на заек да стои на верандата на новостроящ се дом. Филипс, който патрулирал новото поделение на Кингс Парк Уест на Гини Роуд, доближава мъжа към 22:30 часа.

Според публикация, оповестена в The Minneapolis Star, той споделил на Филипс: „ Ти си в частен парцел. Ако се приближиш, ще ти отсека главата. “ След което почнал да си сече нещо на верандата с брадвичка.

Филипс отива да вземе револвера си, само че когато се връща, мъжът към този момент е липсващ измежду дърветата. Пазачът споделя на полицията, че обвиненият е на към 20 години, висок към 175 сантиметра и тежащ към 80 кг.

Новината за двата случая се популяризира бързо и в границите на две седмици локалната полиция получава повече от 50 известия за срещи с мистериозния Бънимен.

Мълвата за килъра се популяризира от уста на уста през годините и един текст, оповестен на уеб страницата на Castle of Spirits към 1999 година, документира какъв брой фрапантно се е отклонила от обстоятелствата през това време.

Човек на име Тимъти Форбс написа просторен роман, който стартира през 1904 година, когато рейс, пренасящ пандизчии от лудница в Клифтън, Вирджиния, катастрофира и наказаните бягат. Полицията открива всички, с изключение на двама: Маркъс Уолстър и Дъглас Грифон.

Докато търсят Уолстър и Грифон, следователите непрестанно се натъкват на труповете на разчленени и полуизядени зайци в гората. След това, до момента в който търсят покрай надлеза Колчестър, железопътен мост покрай Клифтън, който през днешния ден е прочут от локалните поданици като „ Мостът на Бънимен “, те откриват тялото на Уолстър.

Студената му, скована ръка стиска ръчно направена брадвичка.

Година по-късно, съгласно легендата, Бънимен стартира да се появява пред хората, които минават през тунела под моста. И още по-страшно: В нощта на Хелоуин трима младежи пият в тунела; когато часовникът удря среднощ, внезапно се появява ярка мълния, а след секунди и тримата увисват от надлеза. Гърлата им са прерязани, а телата им – изкормени.

На идващия Хелоуин същото се случва и с други шестима младежи. През годините хората последователно стартират да заобикалят тунела в нощта на Хелоуин, само че на всеки няколко десетилетия смела група деца ще тестват легендата – и ще умрат от същата ужасна гибел като своите прародители.

Конли в детайли развенчава тази версия на събитията в своето проучване. Няма данни за сходни убийства в окръга и в никакъв случай не е имало лудница в региона. Бънимен даже не се загатва в локалните вести до 1970 година

И въпреки всичко това е историята, която се задържа през десетилетията, макар че няма никаква основа.

През 2014 година основаната в Северна Вирджиния група Mantua Finials пусна рок опера по легендата за Бънимен, която включва песни като „ Bunny Suite “ и „ All Hallows Eve “. Написана от членовете на групата Джим Уотърс и Крис Пилър, рок операта преплита обстоятелства с фолклор, с цел да опише легендата.

Уотърс, който е израснал в Северна Вирджиния, има свои лични теории за цялата обстановка. Той споделя пред Washington Post: „ Имаше няколко остарели къщи в непосредствена непосредственост до Кингс Парк Уест, общественост, която се строеше тогава. Струва ми се, че има възможност някое от децата, които вероятно са живели там, да е било Бънимен.

И акцентира: „ Никой не харесва, когато се строи чисто нова общественост тъкмо до къщата ви, изключително в случай че обичате гората. “

Но служителят на реда У. Джонсън от полицейското ръководство на окръг Феърфакс – който проверява случая с Бънимен през 1970 година, когато идват първите известия – не е сигурен, че такова създание въобще е съществувало.

В формалния си отчет по случая Джонсън написа: „ След доста задълбочено следствие на този и други случаи от същото естество, към момента не е конкретизирано дали в действителност има бял заек или не. При интервюиране на всеки в този случай, който може да знае нещо за произшествия, свързани с бял заек, не е открита забележителна информация, която да докара до самоличността на разположение или лица, които се показват за бял заек. “

„ Затова този ​​случай ще бъде маркиран като неактивен “, заключи Джонсън.

Това, което стартира като една-две непотвърдени срещи с човек с секира и заешки уши, се трансформира в една от най-големите градски митове на източното крайбрежие. Днес мостът на Бънимен е облепен със знаци „ Влизането неразрешено “ в опит да спрат любопитни минувачи да задръстват придвижването по еднолентовия път.

И съгласно Centerville Patch, полицията прекарва нощта на Хелоуин през 2011 година, разпръсквайки повече от 200 търсачи на мощни чувства, които се насочват към мястото.

Въпреки напъните да се държат хората надалеч, легендата за Бънимен продължава да съществува, макар че детайлите са надалеч от истината.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР