В продължение на месеци Ердоган оказва натиск върху Швеция, която

...
В продължение на месеци Ердоган оказва натиск върху Швеция, която
Коментари Харесай

И пред ООН Ердоган порица Швеция за изгарянето на Корана

В продължение на месеци Ердоган оказва напън върху Швеция , която приема кюрдски деятели, считани от Турция за терористи, поради изгарянето на ислямската свещена книга, което държавното управление в Стокхолм осъжда, само че твърди, че е предпазено като независимост на словото, заключи Агенция Франс Прес.

Развитите страни " страдат от расизъм, ксенофобия и ислямофобия като от чума ", съобщи Ердоган пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Тя е достигнала неприемливи равнища ", сподели той.

" За страдание, популистки настроените политици в доста страни не престават да си играят с огъня, като предизвикват сходни рискови трендове ", сподели той.

" Манталитетът, който предизвиква отвратителните офанзиви против свещения Коран в Европа , като ги позволява под прикритието на свободата на изложение, всъщност самичък зачертава бъдещето на Европа. "

Протестите в Швеция, които включват изгаряне на Корана, са проведени от бежанеца Салван Момика, което провокира отвращение в Близкия изток, в това число в родния му Ирак.
 Турция се скара на Дания за изгорения Коран
Турция се скара на Дания за изгорения Коран

Датските управляващи предпочитали да си затварят очите

През юли Ердоган съобщи, че ще вдигне блокадата върху кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, само че турският парламент към момента не е утвърдил участието на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР