В продължение на една седмица – от понеделник (30 май)

...
В продължение на една седмица – от понеделник (30 май)
Коментари Харесай

15 000 заглавия в най-голямата книжарница на открито от утре

В продължение на една седмица – от понеделник (30 май) до неделя (5 юни),паркът пред Националния замък на културата за следващ път ще се трансформира в най-голямата книжарница навън у нас. Над 15 000 заглавия от всички жанрове на повече от 130 издателства ще търсят своите читатели в границите на 15-ото издание на Пролетния базар на книгата. Интригуваща културна стратегия чака посетителите на рекордно богатото ревю. Темата на тазгодишния базар е грамотността, а фокусът на уредниците от Асоциация „ Българска книга “ са децата, за които са готови над 20 министър председатели на нови книги, срещи с създатели и илюстратори, игри и развлекателна стратегия.

Пролетният базар на книгата има лична сцена пред НДК, завършена като книжовен ъгъл, където в 11.00 часа на 30 май ще бъде формалното разкриване, а в идващите дни ще се състоят срещи с създатели, преводачи и илюстратори на повече от 40 новоизлезли произведения. Още толкоз нови заглавия ще бъдат показани на щандовете на издателствата, ситуирани в близо 60 шатри на 1500 кв. м изложбена повърхност. Сред 15-те хиляди заглавия ще могат да се открият редки и за първи път издадени у нас произведения.

Паралелна стратегия ще върви в книжарници, литературни клубове и други местоположения на сътрудници в столицата. Съпътстващата програма включва над 100 литературни събития: на главните подиуми, на щандовете на издателите и на партньорските местоположения: министър председатели на книги, полемики, презентации, игри за децата, надпревари по просветеност, литературни четения и други

Акцент на седмицата е 5-ият Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи. Той ще им предложи независимо обособена сцена с стратегия, целяща да увеличи интереса към литературата и четенето. Предстоят доста срещи с задгранични и български създатели, креативен работилници – заилюстрации, лирика в рима, приказки и доста други събития, провокативно ориентирани към детското любознание. 

Пролетният базар на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община, а тази година се организира под патронажа на министъра на културата. Работното време на ревюто от понеделник до събота е от 10.00 до 20.00 ч., а в деня на закриването, неделя – от 10.00 до 19.00 ч.

Пълната стратегия на събитието можете да откриете на

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР