В продължение на десетки години актрисата София Лорен е възприемана

...
В продължение на десетки години актрисата София Лорен е възприемана
Коментари Харесай

София Лорен: „Тялото се променя. Умът – не!“

В продължение на десетки години актрисата София Лорен е възприемана като сборен облик на хубостта. Истинското име на 86-годишната италианка е София Вилани Шиколоне, а кариерата й в киното я събира с именити италиански режисьори като Виторио де Сика и Федерико Фелини.

След 11 години прекъсване  се завръща в киното с нова роля – играе в драмата La Vita Davanti a Sè ( " Животът пред теб " ) на Netflix , основана на разказ на Ромен Гари.

Режисьор на кино лентата е синът й Едоардо Понти. В лентата Лорен се превъплъщава във старата мадам Роза, претърпяла Холокоста, която е посветила живота си на грижите за изоставени в подслон. Там среща 12-годишно момче от Сенегал, което взема под крилото си.

По проект премиерата на кино лентата трябваше да се състои в. Пандемията обаче обърка проектите. София Лорен направи включване за The Guardian през Zoom от вкъщи си в Женева. В него тя разяснява новата си роля, както и тематиката за бедността, застъпена необятно в драмата. Самата Лорен израства като нелегално дете и тъне в беднотия в детството си в дребното италианско селце Поцуоли. Носят се даже клюки, че майка й събирала вода от радиатора на колата, с цел да й дава да пие.

„ Не, не, не! “, отсича изрично актрисата в онлайн изявлението пред английското издание. “Каква кола, не сме имали кола! “ Майка й, Ромилда Вилани, също се изявява като актриса, само че недоимъкът й пречи да преследва фантазията си. Осъществява я щерка й – София. Връзката сред двете е била сложна, а Лорен разкрива, че персонажът на мадам Роза й припомня на личната й майка, защото и двете са привърженички на „ твърдата обич “. „ Чувствата на майка ми бяха затворени вътре в самата нея “, изяснява тя. „ Позволи ми да бъда част от нея, само че в никакъв случай по добър метод, в никакъв случай като майка и щерка. “

В " Животът пред теб " Лорен за първи път ще играе роля на човек, който не е в разцвета на силите си. Но това не я тормози: „ Нещата не се трансформират чак толкоз “, споделя тя. „ Тялото се трансформира. Умът – не “.

Италианката си спомня и за своите първи стъпки в света на. Открива я италианският продуцент Карло Понти на конкурс за хубост, когато тя е едвам на 15. На 19-годишна възраст стартира връзка с 22 години по-възрастния продуцент и прекарват повече от половин век дружно до гибелта му през 2007. Той й дава концепцията да употребява псевдоним и я съпровожда по пътя на триумфа и славата. Майката на София обаче не я е подкрепяла изцяло.

 „ Тя беше срещу нови неща. Смяташе, че в никакъв случай няма да имам триумф и това беше неточност, тя грешеше. По-късно стартира да има вяра, че може би мога да стана някоя. Но постоянно беше огромно „ може би?. За нея животът, който желаех, беше фантазия. А тя не вярваше в фантазиите “, споделя актрисата. „ Мисля, че се е страхувала да не попадна в свят, където не ми е мястото. И по някакъв метод тя беше права. "

„ Животът е пред теб “ е първият игрален филм на Лорен от десетилетие, само че тя не го разказва като завръщане към киното, тъй като в мозъка си в никакъв случай не го е напускала. Допълва, че актьорството е нейният живот; всичко, което знае. Затова не вижда съответна причина да го напуща, а след това и да се връща към него. На въпрос дали в миналото се е чувствала изгубена и дали се е съмнявала в себе си, тя отвръща: „ Да, може би от време на време. Но тогава си споделям:„ Млъкни, бъди мощна. Просто продължи и пробвай ". Понякога правиш неточности, само че от време на време печелиш. Направих някои неточности, само че въпреки всичко завоювах “.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР