В Продължаваме промяната - Демократична България има нагласа да бъде

...
В Продължаваме промяната - Демократична България има нагласа да бъде
Коментари Харесай

Новата коалиция има нагласа да предложи кабинет преди връчването на първия мандат

В " Продължаваме промяната - Демократична България " има настройка да бъде препоръчан проектокабинет преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление. Това заяви в коридорите на Народното събрание Николай Денков от групировката. Той добави, че решението въпреки всичко би трябвало да бъде разисквано в обединението, а подготвеност за имена към момента няма.

по време на среща сред водачите на двете най-големи парламентарни групи. Обоснова се, че това ще му помогне да реши по какъв начин да действа с първия мандат за сформиране на държавно управление, който следва да бъде връчен от президента Румен Радев. В взаимозависимост от състава на кабинета някогашният министър председател позволи разновидности, в които ГЕРБ предлага свое държавно управление на малцинството, или поддържа кабинета на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Вчера двете обединения заговориха и за правенето на обща управническа стратегия, а през днешния ден Денков уточни, че " Продължаваме промяната - Демократична България " има подробна предизборна стратегия и е подготвена на разисквания с останалите парламентарни групи, като ще стартира с ГЕРБ. Добави, че разискването го тормози повече от изработването на стратегия от позиция на дълготрайност и трудност.



Движение за права и свободи все по този начин желае разговор

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, че вярата на партията е да бъде включена в диалозите за сформиране на държавно управление. Дотогава ще е съпротива.

" Вчера чухме в диалога сред жертви и палачи, че са си дали прошка, само че не видяхме Бойко Рашков на срещата. Похвално е да беседват партиите, парламентарните групи. Нашата вяра е този диалог да прерасне в разговор ", сподели Карадайъ.

Попитан дали Движение за права и свободи е в проект Б на водача на ГЕРБ, Бойко Борисов, който не включва държавно управление с " Продължаваме промяната - Демократична България ", Карадайъ сподели, че въпросът е към водача на ГЕРБ, само че акцентира, че стигне ли се до разговор, ще има потребност от Движение за права и свободи.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР