В присътвието на едва 82 депутати в залата държавният бюджет

...
В присътвието на едва 82 депутати в залата държавният бюджет
Коментари Харесай

Бюджетът мина на първо четене в полупразна зала


В присътвието на едвам 82 депутати в залата държавният бюджет мина на първо четене в Народното събрание. Дебатите пък продължиха по-малко от час – невиждано малко време за основната финансова рамка на страната.

ГЕРБ и Патриотите прокараха като изключителна точка в дневния ред гледането на бюджета, което пък накара опозицията да напусне. В последна сметка предложенията бяха признати в полупразна зала.

Дебатите и по трите бюджета - на здравната каса, на държавното публично обезпечаване и държавния бюджет, бяха нехарактерно къси. Единствена в полемиката по Държавния бюджет за следващата година, с който за трети път се актуализира и тазгодишният, думата изиска депутатката от ГЕРБ Евгения Ангелова, която отбрани проектозакона: " На по този начин настоящия въпрос: кой ще извършва идващия бюджет? Отговорът е: " Ще го изпълняваме ние до постоянните избори през март " и по-късно в случай че хората още веднъж ни гласоподават доверие. В Бюджета са заложени задоволително средства за осъществяване на ограниченията в границите на идната година по този начин, както са планувани ".

От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи предизвестиха, че страната се вкарва в дългова серпантина и че това е бюджет на предизборното харчене.

Догодина в хазната ще има недостиг от 3,9 на 100 от брутния вътрешен артикул, а държавното управление ще има опция да тегли нов дълг до четири и половина милиарда лв..

" Този непоследователен кабинет води страната към бездната, като цифрите в Бюджета удостоверяват нашата предвидливост, оповестиха от Движение за права и свободи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР