В прессъобщение посолството на Китай в България предостави нови данни

...
В прессъобщение посолството на Китай в България предостави нови данни
Коментари Харесай

Посолството на Китай у нас: Епидемията е предотвратима, контролируема и лечима

В прессъобщение посолството на Китай в България даде нови данни за епидемията от ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

ПЪРВО: В 0:00-24:00 часа на 31 януари 31 провинции (автономни райони, общини) и Корпусът за произвеждане и строителство на Синдзян оповестяват за 2102 нови доказани случая, от които 268 нови случая в тежко положение, 46 нови смъртни случая (45 в провинция Хубей, Чунцин и 1 случай в Чунцин), 72 нови случая излекувани и освободени, а 5019 съмнителни случая са добавени.

Към 24:00 часа на 31 януари Националната комисия по опазване на здравето е получила информация за общо 11 791 доказани случая от 31 провинции (автономни райони, градове) и Корпуса за произвеждане и строителство в Синдзян (с по 1 случай се понижава броя в провинциите Дзянси, Шаанси и Гансу).

Има данни за общо 1795 случая в тежко положение, общо 259 смъртни случая, общо 243 излекувани и изписани пациенти и общо 17 988 съмнителни случая.

В момента са проследени (намерени) общо 136 987 случая, които са имали близки контакти със инфектирани. От тях 6509 души са освободени от здравно наблюдаване в същия ден, а общо 118 478 души са под здравно наблюдаване.

Общо 30 доказани случая са докладвани в Хонконг, Макао и Тайван: 13 в специфичния административен район Хонконг, 7 в специфичния административен район Макао и 10 в Тайван.

ВТОРО: От самото начало китайското централно държавно управление, както и локални управляващи на всички равнища, отдадоха огромно значение на новата зараза от пневмония.

Китай активизира националните сили за битка с епидемията и реализира навременно, интензивно и непрестанно осведомление за епидемията и напредъка в предварителната защита и контрола. Генералният секретар Си Дзинпин доста пъти е давал значими указания.

В първия ден на новата година Генералният секретар Си Дзинпин ръководи съвещание на Постоянния комитет на Политбюро на Централния комитет, с цел да изслуша отчетите за предварителна защита и надзор на епидемията, както и за наново изследване, преразпределяне и активизиране на предварителната защита и контрола на епидемията, изключително за лекуване на пациенти.

На съвещанието също по този начин бе взето решение да се сътвори управителна група за битката против епидемията към Централния комитет на партията, която да прави цялостна работа по предварителната защита и контрола. Ние изградихме цялостна и многопластова система за попречване и надзор, фокусирана върху Ухан и Хубей, от централно към локално равнище, отворени сме и сме транспарантни във всички аспекти на работата и вървим напред научно и подредено.

Основният приоритет при предварителната защита и контрола на епидемията е постоянно да се слага преди всичко сигурността и здравето на хората, в това число всички задгранични жители в Китай и личния състав на дипломатическите задачи.

По извънредно виновен метод Китай интензивно приветства интернационалното съдействие, като навреме информиране на Световната здравна организация за епидемиологичната обстановка, шерване на техническа информация както и даването на цялата генетична поредност (генетичен ред) на някои варианти. Много от непознатите страни, както и Световната здравна организация потвърдиха изцяло мощните и подобаващи ограничения за попречване и надзор на Китай и благодариха на китайското държавно управление за прозрачността и отговорността.

Особено благодариха за това, че Китай бързо разпознава новия ковид, секвенира гена и го показа с интернационалната общественост. Всичко това изцяло дефинира водещата роля на Китай в региона на световното публично здраве. На 30 януари Световната здравна организация разгласи, че новата коронавирусна зараза съставлява случай за публичното здраве от интернационална угриженост и не се предлагат ограничавания за пътуването или търговията. В същото време е очебийно още един път, че би трябвало да се огледа на тази изключителна обстановка в духа на поддръжката и оценката на Китай и китайския народ, че се сложиха нови критерии за предварителна защита и надзор на епидемиите за другите страни.

Всички китайски дипломатически задачи в чужбина също поддържат тясна връзка с държавните управления на приемащите страни и уведомяват навреме за епидемиологичната обстановка и напъните за попречване и надзор от страна на Китай.

ТРЕТО: В разследване на епидемията китайското държавно управление управлява народа си в цялата страна като взима всички нужни ограничения за битка с епидемията.

За дейно преустановяване на предаването на вируса, ограничение на разпространяването на епидемията и за отбрана на сигурността и здравето на хората, китайското държавно управление разгласи в виновен и теоретичен дух, че от 10:00 часа на 23 януари 2020 година градските рейсове, метро, ферибот и междуградски пътнически транспорт на Ухан са краткотрайно спрени; без особена причина жителите не би трябвало да напущат Ухан, а летището и жп гарата и коридорите напускащи Ухан са краткотрайно затворени.

В същото време бяха мобилизирани огромен брой медицински личен състав в поддръжка на Ухан. Две огромни и профилирани лечебни заведения бяха издигнати незабавно и непрекъснато в Ухан за приемане на пациенти. Съответните заводи в цялата страна създават незабавни доставки на маски, защитно облекло и очила. Страната ускори производството на селскостопанските артикули като зеленчуци, месо и яйца и незабавно ги изпрати до Ухан, с цел да обезпечи предлагането им на пазара. По време на борбата против епидемията се появиха доста действителни и трогателни каузи.

ЧЕТВЪРТО: В актуалната обстановка, уповавам се да разберете три точки: Първо, би трябвало да сте спокойни. Както авторитетни медицински специалисти акцентират, суматохата е по-вредна от самата зараза.

Епидемията е предотвратима, контролируема и лечима.

Превантивните и контролни ограничения на китайското държавно управление са доста мощни. Никоя друга страна в света не може да одобри превантивните и контролни ограничения за толкоз къс интервал от време в подобен мащаб и с такава активност.

Никоя друга страна не разполага с подобен потенциал на осъществяване като Китай. Не належащо да се изпада в суматоха.

Второ, бъдете сигурни, че китайското държавно управление ще продължи да извършва своите интернационалните отговорности по извънредно виновен метод, ще постави всички старания за обезпечаване здравето на задграничните жители в Китай и ще отговори на рационалните опасения и угриженост на всички страни. Трето, имайте убеденост.

Под мощното управление на китайската партия и държавно управление, разчитайки на систематичните преимущества на Китай и механизма за предварителна защита и надзор на инфекциозните заболявания, основан след епидемията от SARS през 2003 година, както и практическия опит, насъбран в отговор на събития в публичното здраве като грип H1N1, птичи грип и ебола, с изключение на мощната научно-техническа и материална основа, която Нов Китай е натрупал през последните 70 години, китайското държавно управление е уверено, решително и способно да завоюва против епидемията.

ПЕТО: Китай отдава доста огромно значение на сигурността и здравето на дипломатите и задграничните жители от разнообразни страни в Китай.

В Министерството на външните работи на Китай е основан специфичен механизъм за изключителни обстановки, съгласуване и справяне с външните фактори, свързани с предварителната защита на епидемията. Взехме подобаващи ограничения за попречване и надзор на епидемията в задграничните дипломатически задачи в Китай. Министерството на външните работи ще продължи да ускорява връзката с посолствата в Китай и ще дава нужното подпомагане и улеснение.

Китайското държавно управление отдава огромно значение и се грижи надълбоко за здравето и сигурността на непознатите жители в Китай и ще продължи да координира локалните управляващи да вземат ограничения за отбрана на законните права и ползи на задграничните жители в Китай.

Непрекъснато и интензивно транспортираме доставки в поддръжка на Ухан. Животът и медицински грижи по време на престоя в Ухан ще бъдат обезпечени. В отговор на претенции от обособени страни за извеждането на диаспората от Ухан, Китай ще даде нужното подпомагане и улеснение в сходство с интернационалните практики и в сходство със съответните правила за попречване на епидемията в Китай.

Ако задгранични жители в Ухан имат някакви проблеми и компликации с предварителната защита на епидемията, те могат да се свържат с Министерството на външните работи, съответните ведомства на провинция Хубей и на град Ухан посредством посолствата в Китай. Ще им помогнем! Министерството на външните работи също ще работи със съответните отдели за вярно справяне с съответни въпроси, свързани с задграничните студенти и консулски служби.

ШЕСТО: Докато Китай поставя големи старания и заплаща голяма цена за битката с епидемията, с огромно страдание забелязахме, че някои западни медии, враждебни организации и култове, финансирани от други страни, основават клюки и клеветят против Китай и преднамерено всяват суматоха.

Ние благодарим и високо ценим придържането на българските медии към професионалната нравственос, които обективно и заслужено отразяват епидемиологичната конюнктура и ограниченията за контрола в Китай. Пред лицето на епидемията от ковид би трябвало да се обединим по-тясно и да работим дружно, да ускоряваме интернационалното съдействие, с цел да победим " дявола на заболяването ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР