В преподавателска читалня на библиотеката на Университета за национално и

...
В преподавателска читалня на библиотеката на Университета за национално и
Коментари Харесай

В УНСС ще се проведе официално събитие за стартиране на модернизация на научната инфраструктура по проекта ДИГД

В преподавателска читалня на библиотеката на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) от 10.00 часа на 17 декември 2018 година (понеделник) ще се организира публично събитие за пускане на рационализация на съществуваща научна инфраструктура по план BG05M2OP001-1.002-0002-С 02 „ Дигитализация на стопанската система в среда на Големи данни (ДИГД) “. Това оповестиха от УНСС.

Общата стойност на плана е 13 333 868,86 лева, от които 11 333 788.53 лева са европейско и 2 000 080.33 лева национално съфинансиране. Партньори по плана са пет университета и един институт на Българска академия на науките. Срокът за осъществяване е април 2018 година – ноември 2023 година

Целта на плана е създаване на теоретичен комплекс въз основата на върхови достижения в региона на ИКТ за работа с огромни данни, привързан с народен и интернационален научноизследователски капацитет за задачите на дигитализацията на стопанската система в България.

Събитието се провежда от УНСС, бенефициент по плана, и ще бъде намерено от ръководителя на плана проф. д. ик. н. Стати Статев. Ръководният екип ще показа задачите на плана, предстоящите резултати и бъдещата инфраструктура на Центъра за подготвеност в региона на огромните данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР