В преговорите няма място за съмнения. И не е достатъчно

...
В преговорите няма място за съмнения. И не е достатъчно
Коментари Харесай

Как да станете по-добри в преговарянето

В договарянията няма място за подозрения. И не е задоволително да вярвате в това, което казвате. Трябва също да имате несъмнено лъчение.

Антъни Инарино, основател на The Sales Blog, твърди, че да изглеждате неуверени, е допустимо най-голямата неточност по време на значим диалог.

" Отивате при шефа си със страхотна концепция, само че изглеждате колебливо. Шансът да получите " да " е доста дребен ", споделя той пред Business Insider.

За хора, които нормално заобикалят споровете, това е много мъчно. Но в някои случаи защитният и нерешителен език на тялото може да саботира и най-вдъхновяващата тирада.

Как хората могат да подобрят качествата си за водене на договаряния? Колкото и да е изненадващо, Инарино споделя, че потребно би било да се запишат на курс по... бойни изкуства.

" Физическият спор ни прави по-малко уплашени от вербалния и ни кара да погледнем на нещата в вероятност. Евентуалният отвод просто не наподобява като толкоз огромен проблем ", декларира той.

Теорията му е, че в случай че имаш увереността да се бориш с конкурент (в безвредна среда, схваща се), то сигурно можеш да убедиш шефа си да те увеличи или да ти даде значим план.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР