. В преговорите досега македонската страната не е давала сигнал,

...
. В преговорите досега македонската страната не е давала сигнал,
Коментари Харесай

Велизар Енчев: РСМ дава тъжен принос в историята на дипломацията

. В договарянията до момента македонската страната не е давала сигнал, че е подготвена да премисли позицията си “. Това разяснява пред БНР Велизар Енчев, публицист, политик и някогашен посланик. 

Според него има две спънки за капитулация по въпроса  от страна на служебното държавно управление

„ Едната е юридическа - длъжностен кабинет не може да загърби декларация на Народното събрание и рамковата позиция на страната по разширението на Европейския съюз. Втората преграда е политическа - не може България да бъде принудена да се откаже от своето културно-историческо завещание и да пусне Скопие в Европейския съюз, както без условия ги пуснахме в НАТО “. 

В предаването „ 12+3 “ Енчев

„ Натискът е и от Съединени американски щати, и от Европейската комисия. Европейска комисия упорства напълно да преосмислим своята позиция. Има абсурд в двустранните връзки сред България и РСМ - до момента в който се водят двустранни договаряния, има нападателна акция от страна на Македония . Как можеш да водиш договаряния и в това време да водиш антибългарска акция? Това е печален „ принос “ в историята на дипломацията “. 

Велизар Енчев уточни и антибългарската позиция на съветския дипломат в Скопие. Според него това е храна за българските русофоби и горчив залък за русофилите в България: 

„ Дали Руското посолство в Скопие осъзнава каква бездна дълбае сред София и Москва и дали Кремъл има интерес от това? Имам възприятието, че в случай че тази позиция на посолството се официализира, затова Владимир Путин се пробва да копира балканската политика на Михаил Горбачов “. 

Интервюто с Велизар Енчев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР