В предварително записано обръщение към участниците в срещата на върха

...
В предварително записано обръщение към участниците в срещата на върха
Коментари Харесай

Путин: Наближава краят на доминацията на долара

В авансово записано послание към участниците в срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, съветският президент Владимир Путин акцентира уговорката на групата да предизвиква международен ред, който да дава отговор на фантазиите и очакванията на голямото международно население, съобщи Агенция Франс Прес.


По думите на съветския президент краят е превъзходството на $ в границите на международната стопанска система е " необратим развой ".

" Това се случва в миг, когато обществените и частните задължения се усилват, а неустойчивостта на финансовите, енергийните и други пазари се ускорява ", означи той.

Страните от БРИКС, формирани от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, съставляват общо над 40% от международното население. Тъй като срещата на върха приготвя почвата за разискване на евентуални нови членове, президентът Путин се концентрира върху главните правила, които управляват съюза, като акцентира равенството, партньорството, зачитането на взаимните ползи и перспективната стратегическа траектория.

Путин удостовери уговорката на групата да образува международен ред, който " дава отговор на стремежите на разнообразното и голямо международно болшинство ". Руският президент подчертава върху правила като " тъждество, партньорство и взаимно почитание, които обобщават груповата задача на страните от БРИКС ".

Тъй като полемиките за разширение не престават и се появяват нови провокации, способността на алианса да изкове сплотено и заслужено бъдеще за своите страни членки и отвън тях ще бъде деликатно следена. " Феноменът БРИКС е доказателство за капацитета на многостранното съдействие при решаването на световни проблеми и насърчаването на споделения разцвет ", означи Путин.

" Сътрудничим си въз основа на правилата на равнопоставеност, взаимна поддръжка и ценене на ползите на другия и това е същността на перспективния стратегически курс на нашата група, курс, който подхожда на стремежите на по-голямата част от международната общественост, така наречен световно болшинство ", съобщи Путин.

По думите му Русия остава благонадежден снабдител на храни за Африка, само че наложените на страната наказания не разрешават тези доставки да се реализират безпроблемно и да се правят нужните банкови заплащания.

Руският президент повтори, че Москва е подготвена да доставя гратис зърно на Африка и съобщи, че страната е покрай привършване на договарянията по този въпрос. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР