В представянето на кандидатурата на Пламен Николов имаме съвсем нова

...
В представянето на кандидатурата на Пламен Николов имаме съвсем нова
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Пътят не е в противопоставянето, а в диалога


В представянето на кандидатурата на Пламен Николов имаме напълно нова обстановка и формула за идващия кабинет, счита сподели вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя изрази вяра, че в идващите 7 дни " страстите ще поспаднат и " ИТН " ще откри своите съдружници и парламентарно болшинство ", с цел да може да бъде гласуван техният кабинет.

" Защото всички ние имаме потребност от постоянно държавно управление, от държавно управление, което в една парламентарна република да се регистрира пред болшинството, пред целия български парламент, и да поеме доста съществени отговорности за промените. Интересите на България са над всичко ", сподели Илияна Йотова, представена от БНР. Тя бе през днешния ден в местността Попови ливади, където взе участие в церемонията, отдаваща респект пред героите от Илинденско-Преображенското въстание.

" С представянето на кандидатурата на господин Пламен Николов имаме напълно нова обстановка и формула за идващия кабинет “, сподели вицепрезидентът:

" По този метод спечелилата изборите партия се ангажира към този момент и партийно, и политически за идващото ръководство, т.е. формулата на един много воднист и екпертен кабинет като че ли остана в историята. От тук нататък, несъмнено, следва да забележим какъв ще бъде неговият екип, какви ще бъдат министрите, само че самата фигура на министър-председателя, която е с партийно участие в " ИТН ", която към този момент има своята политическа биография в тази партия, значи към този момент една доста по-голяма отговорност, един доста по-сериозен политически ангажимент от тази политическа мощ. Изкуството да водиш договаряния е доста мъчно, от време на време наподобява невероятно, само че аз се надявам, че в идващите седем дни страстите ще поспаднат, и фактически " ИТН " ще откри своите съдружници и парламентарно болшинство, с цел да може да бъде гласуван техния кабинет ".

По думите й, пътят не е в самоцелното опълчване, а в разговора и действителното решение на разногласията.

България няма да допусне език на омразата и замяна на историята, разяснява вицепрезидентът Йотова пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади. Приетата от Народното събрание на Република Северна Македония резолюция с червени линии при договарянията с България, няма няма да помогне в процеса на изясняване на позициите сред двете страни, освен това в миг, в който разговорът сред София и Скопие стартира да се развива:

„ Всякакви опити за кражба, за замяна на история, за делението на героите на непознати и свои е огорчение на тяхната памет и доста тежка присъда за дръзналите да го вършат. България няма да го допусне, ще пази чиста и свята своята история. Няма да приемем езика на омразата и твърдата ни позиция към този момент се чува и в Европа “, сподели вицепрезидентът.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР