В правните дисциплини няма предмет или част от конспектите, свързани

...
В правните дисциплини няма предмет или част от конспектите, свързани
Коментари Харесай

Любомир Авджийски: Необходима е централизирана система на случаите на домашно насилие

„ В правните дисциплини няма предмет или част от конспектите, свързани с тематиката за домашното принуждение , тъй че ние преди всичко желаеме този предем да влезе в стратегиите на студентите по право, даже като част от друго право “, сподели пред БНР Любомир Авджийски, изпълнителен шеф на Центъра за мониторинг на правораздаването. Центърът провежда и студентски конкурс за есе на тематика: „ Правни проблеми при отбрана от домашно принуждение “.
„ Повечето от студентите в техните работи са установили, че ограниченията във връзка с домашното принуждение не са задоволителни и има потребност от смяна. Има потребност от по – изчерпателен диалог по тази тематика, тъй като за момента няма никаква статистика “, твърди Авджийски.

„ Съдиите споделят, че при тях идва единствено информация, която дава съответната жертва, само че те не могат да ревизират дали за този принудител има други сигнали и случаи.

Стигнахме до извода, че е нужна централизирана система на случаите на домашно принуждение , както и да се сътвори Агенция, която да обгръща цялата предварителна защита към тази сфера “, уточни още Авджийски.

По думите му от Центъра дружно със студентите ще насочат своите оферти и разбори към заинтригуваните страни, като Народното събрание.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР