В прашното, най-северното шейхство на Обединените арабски емирства, руски олигарх

...
В прашното, най-северното шейхство на Обединените арабски емирства, руски олигарх
Коментари Харесай

Руски олигарх скрил ултраскъпата си яхта в страна от Персийския залив

В прашното, най-северното шейхство на Обединените арабски емирства, съветски олигарх е скрил ултраскъпата си яхта, и по този начин е заобиколил ориста на други първокласни плавателни съдове на глобени съветски олигарси.

118-метровата яхта, скрита в река в емирството Рас ал-Хайма, на 90 минути път с кола от Дубай, демонстрира неутралитета на ОАЕ по време на съветската война против Украйна. Страната от Персийския залив остава магнит за съветските пари, а богатата й на нефт столица разпознава Москва като значим сътрудник на ОПЕК.

Суперяхтата на име A е боядисана в Нова Зеландия за 30 милиона $ през 2013 година Визията на плавателното средство е като на стелт, проектирана е през 2008 година от Филип Старк, междинната стойност на яхтата е към 350 милиона $. Лодката бе най-скъпата, посетила Нова зеландия през 2013 година

Ултраскъпото транспортно средство принадлежи на съветския олигарх Андрей Мелниченко, чието персонално благосъстояние Forbes прави оценка на 23,5 милиарда $. Олигархът беше притежател на производителя на торове Eurochem, и на SUEK - една от най-големите компании за въглища в света.

Докато огромна част от света наложи наказания против съветските институции и съдружниците на президента Владимир Путин, Емирствата не са го създали. Освен това се заобикаля явната рецензия на войната, която държавните представители към момента назовават ​​„ рецесия в Украйна “.

Европейският съюз през март включи Мелниченко в листата със наказания против олигарси и доближени до Путин. Европейски Съюз има данни, че Мелниченко е участвал на срещата с Путин в Москва, на която разгласи старта на нашествието в Украйна.

„ Фактът, че той беше поканен да участва на тази среща, демонстрира, че той е член на най-близкия кръг на Владимир Путин и че той поддържа или ползва дейности или политики, които подкопават или заплашват териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, както и като стабилността и сигурността в Украйна “, споделиха тогава представители на Европейски Съюз.

Мелниченко напусна постовете си в двете компании, само че разкритикува западните наказания и отхвърли да е непосредствен с Путин.

Властите в Италия към този момент запорираха друга скъпа яхта на олигарха на стойност 600 млн. евро. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР