В позиция на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас по повод приетото в

...
В позиция на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас по повод приетото в
Коментари Харесай

„Лукойл" с официална позиция след отказа на България от руския петрол

В позиция на " ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " във връзка признатото в Народното събрание на първо четене решение за прекъсване на вноса на съветски недопечен нефт се споделя, че " предварителният отвод от импорт на съветски петрол заплашва стабилността на работата на най-голямата рафинерия на Балканите и основава опасности на пазара на горива в страната ".

От сдружението показват още, че създават проект за навреме поетапно прекосяване към различни източници на недопечен нефт, само че акцентират, че съгласно " ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " предлаганият 30-дневен период за промяна на източника на суровина е недействителен и не може да се подсигурява в цялостна степен естествената работа на предприятието.

" Решението на Европейската комисия за изключение от ембаргото за България до края на 2024 година регистрира обективните логистични ограничавания на пристанищата в страната да одобряват петрол от други страни и взе под внимание, че внезапната възбрана на доставките може да нанесе сериозен удар върху енергийната сигурност и стопанската система на България.

Чрез дадената пролонгация от възбраната за импорт на съветски петрол, „ Лукойл Нефтохим Бургас " предлага най-евтините горива в Европейския съюз, като отчислява крупни налози в бюджета на Република България.

В същото време компанията създаде проект за навреме поетапно прекосяване към различни източници на недопечен нефт. Предложенията ни бяха показани в поставения от Министерството на енергетиката период, и съгласувани с всички държавни управления, които са били отпред на страната през този интервал.

Планът подсигурява подмяна на суровия нефт преди приключване на дерогацията, предоставена от ЕК; подсигурява достъп до качествени горива на допустима цена за българските жители, бизнес и бюджетни организации след промяна на суровината; подсигурява сигурност на работните места и приходите на работещите в рафинерията и ги пази от техногенни произшествия с екологични и други последици. Планът изцяло дава отговор на използваното българско и европейско законодателство.

Разтревожени сме от дейностите на тези депутати, които саботират неговата реализация, пробвайки се да анулират решения на Европейския съюз.При тези условия, всички консуматори на горива ще се окажат губещи ", се споделя в позицията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР