В повечето случаи хремата се предизвиква от някакъв инфекциозен агент

...
В повечето случаи хремата се предизвиква от някакъв инфекциозен агент
Коментари Харесай

Лекар: Не започвайте лечение на хремата с антибиотици

В множеството случаи хремата се провокира от някакъв заразен сътрудник – вируси или бактерии. Често стартира като вирусна зараза, след което се наслагва и бактериална зараза. В детските колективи се въртят няколко типа микроорганизми, които децата си обменят интензивно между тях. Контактът с тези микроорганизми не може да го спрем. Единственото решение е имунната система на детето да узрее. Това съобщи доктор Станислав Йорданов, експерт „ Уши, нос, гърло ”.
При инфекциозните хреми секретът постоянно е блудкав. Нормално е по-късно секретът да се промени, да стане по-гъст, изясни медикът.
Той описа, че отвън България за съществуване на хрема децата даже не ги връщат от детска градина. „ Често те вървят сополиви и никому не прави усещане това. Хремата може да направи някои затруднения, само че тя е физиологичен интервал на детето и не може да бъде избегнат ”, изясни доктор Йорданов.
Според него първата неточност, която следи, е всеобщата приложимост на антибиотици и антибиотични артикули за хрема. Когато има затруднения, може да се наложи използването на антибиотика, сподели медикът. Той предложи за всяка една хрема би трябвало да опитваме неантибиотично лекуване, с цел да се тренира имунната система. Когато започваме лекуване с антибиотик, прекъсваме имунното раздразнение. Децата, употребяващи антибиотик, са доста по-болни, сподели доктор Станислав Йорданов. " В България се употребяват прекомерно доста антибиотици ", счита медикът и съобщи, че от ден на ден лекарите се сблъскват с антибиотична устойчивост.
„ Основният път към здравето е спорт, вярно хранене и сън ”, добави доктор Йорданов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР