В последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще започнат работа

...
В последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще започнат работа
Коментари Харесай

Гласуват кандидатурата на Красимир Влахов за конституционен съдия

В последното за седмицата пленарно съвещание депутатите ще стартират работа с разискване и гласоподаване на кандидатурата на Красимир Влахов за парламентарен арбитър, съобщи БГНЕС.
Влахов е единственият претендент за поста от квотата на Народното събрание, а номинацията му бе направена от партиите от ръководещото болшинство ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Той ще получи поддръжката и на партия " Воля ", които я оповестиха след извършената среща него. Красимир Влахов организира такава среща и представители на групата на Движение за права и свободи, които не обявиха позиция по отношение на неговата кандидатура, само че пък дадоха поддръжката си по време на гласуването в Комисията по правни въпроси.
Само „ Българска социалистическа партия за България “ бяха безапелационни, че Красимир Влахов няма да може да разчита на гласовете на техните депутати. Нещо повече – от левицата упрекнаха ръководещите, че изборът на парламентарен арбитър е превдварително решен, а това стана повода Янаки Стоилов, който трябваше да бъде номинацията на Българска социалистическа партия, да се откаже от конкуренцията.
Красимир Влахов към този момент бе изслушан от правна комисия, а кандидатурата му – подкрепена. За да бъде дефинитивно определен за поста, той би трябвало да получи повече от половината от гласовете на присъстващите в пленарна зала народни представители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР