В последно време се продава много фалшив мед. И няма

...
В последно време се продава много фалшив мед. И няма
Коментари Харесай

Кой мед е фалшив? Няколко метода за разпознаване

В последно време се продава доста подправен мед. И няма значение дали го купувате от магазина или от ръцете на пчеларя. Заради облагата мнозина са подготвени да отидат надалеч и даже да пожертват здравето на другите.
При основаването на подправен мед в хода на произвеждане се употребяват разнообразни съставни елементи със подозрително качество. Но тези, които в действителност се интересуват за своето здраве и това на околните си, би трябвало да знаят по какъв начин да избират прекрасен мед. Щастливи сме да ви помогнем. Ето няколко метода да разпознаете подправения мед. Изберете този способ, който най-вече ви подхожда!
 Ето по какъв начин ЗАВИНАГИ да се отървете от миризливките у дома Ето по какъв начин ЗАВИНАГИ да се отървете от миризливките у дома
Миризливки, зелени бръмбари, вонещеници или кафяви мраморни дървеници се назовават летящите инсекти от разред полутвърдокрили, които заб...
Как да различавате натуралния от подправения мед?
Истинският мед, като се изключи сладкия усет, би трябвало да е леко горчив и да предизвиква раздразнение в гърлото. Купувайки мед от пазара, не забравяйте да го опитате.
Непременно помиришете меда. Той би трябвало да има внимателен флорален мирис. При подправения миризмата постоянно отсъства, или противоположното, тя е прекомерно ярка и неприятна.
Цветът е нещото, на което също би трябвало да обърнете внимание. Фалшивият ярък мед се получава, когато пчелите се хранят със захарен сироп или меласа. Такъв артикул не е от изгода за организма.
1) Ако медът е естествен, когато се загребе с лъжица и се обърне, той стартира да пада на пластове. Ако капе от лъжицата, не би трябвало да се купува.
 Правите огромна ГРЕШКА, в случай че държите сиренето в пластмасова торбичка Правите огромна ГРЕШКА, в случай че държите сиренето в пластмасова торбичка
В хладилника сиренето се съхранява най-добре, опаковано във фолио или в оризова хартия, защото в елементарна хартия изсъхва. Сиренето...
2) Разтворете супена лъжица мед в чаша вода. Водата би трябвало да стане мътна, само че без наслойка. В наличието на примеси, постоянно се образува наслойка.
3) За да се дефинира дали има брашно и нишесте в продукта, прибавете капка йод към меда, разводнен с вода. Ако разтворът стане наследник, са налице подправени добавки.
4) Можете да добавите малко оцетна есенция. Ако медът стартира да шупти, съдържа примеси.
5) Капнете малко мед на върха на съчка кибрит и я запалете. Ако медът се възпламени, тогава е естествен.
За да различавате естествения мед от подправения, би трябвало да знаете тези способи. В последна сметка, този артикул се употребява освен с цел да придаде усет на храните и напитките, само че и с цел да увеличи равнището на имунитет в организма.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР