В последния уикенд преди Рождество Христово отново сме ви приготвили

...
В последния уикенд преди Рождество Христово отново сме ви приготвили
Коментари Харесай

Четете в Марица: Бъркат бетон до Пловдив с пепел от тецове

В последния уикенд преди Рождество Христово още веднъж сме ви приготвили солидна порция от забавни и любопитни четива. От страниците на " Марица " и в уеб страницата marica.bg ще може да прочетете най-актуалните вести, случки, начинания, изявленията, както и завладяващите истории на колоритни персони. Ето и някои от акцентите:

Бъркат бетон с пепел от тецове

Пепел от топлоелектрическите централи ще се употребява за производството на бетон. Революционната технология се употребява от „ Златна Панега Цимент " АД, като сдружението е входирало капиталово желание в РИОСВ-Пловдив.

Освен пепелта от котлите ще се оползотворят също сгурия и шлака. Проектът ще се осъществя в бетонов център в сeло Войводиново, който се намира в местността " Баш пара ".

Руската избира възпитаник и клас на годината

Изявени възпитаници от ЕГ „ Иван Вазов “ са в оспорвана борба за купата " Ученик на годината ". Паралелките пък се състезават по триумф, отлична дисциплинираност и минимум отсъствия, с цел да заслужат наградата " Клас на годината ".

Школски хор стана люпилня за министри

Ако си пял в хор " Лира " на Езиковата гимназия " Проф. доктор Асен Златаров " в Хасково, значи имаш качества и за министър. Най-прясното доказателство за това е 31-годишният бакалавър по театрално изкуство Атанас Атанасов. Младежът оглави културното ведомство в новото държавно управление.

Вицепремиер и финансов министър в него е по-големият с 13 година Асен Василев. Той също е пял в фамозния хор. Както и актуалният народен представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който беше министър на стопанската система, енергетиката и туризма в първия кабинет на Бойко Борисов.

Светът не трябва да се връща към нуклеарния смут на 1962-ра

- изявление с Любомир Кючуков, посланик и анализатор

Имах няколко ориси, само че Бог ме резервира за „ Хермес “

- изявление с издателя Стойо Вартоломеев по случай 30 година ИК " Хермес "

Суворов от Родопите спял на Мечи чал, с цел да не пропусне подготовка

Живот по спартански е било всекидневието на един от именитите състезатели и треньори по ски алпийски дисциплини от близкото минало, Георги Милушев-Тренера. През 2019 година Българската федерация по ски означи неговата 75-годишнина и му връчи възпоменателен плакет за цялата му активност в ски спорта. А в Чепеларе преди броени дни Тренера показа книгата си „ Ските - обич и орис “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР