В последния ден, преди да изтече срокът Има такъв народ

...
Коментари Харесай

К:България | Подкрепата за ГЕРБ намалява

В последния ден, преди да изтече срокът " ИТН " да върне мандата за сформиране на държавно управление на президента, интригата дали ще събере задоволително поддръжка в Народното събрание продължава да няма отговор. Засега несъмнено е (ако се има вяра на думите на депутати от ИТН) единствено, че партията на Слави Трифонов няма да върне празен лист, а ще внесе за гласоподаване проектосъстав на кабинет. Всички партии, от които се очакваше поддръжка, към този момент отхвърлят да дадат безапелационен отговор какво ще създадат, само че дейностите и изявленията им досега демонстрират, че вероятността да бъде определено държавно управление с мандата на Има Такъв Народ е все по-малка. Очаква се то да бъде гласувано идната седмица.Кои са водещите международни вести в четвъртък може да прочетете.А най-важните пазарни и бизнес събития от деня са събрани в резюме. Започва инспекция за плагиатство на кандидатa да оглави Министерство на вътрешните работи - Петър Илиев
Три сигнала за плагиатство против претендента за министър на вътрешните работи на " ИТН " Петър Илиев. Сигналите са подадени от студенти до ректора на СУ " Климент Охридски ", където Илиев преподава конституционно право.
Как се стигна дотук?
Илиев беше номиниран за министър на правораздаването в първия проектокабинет на " ИТН ". Миналата седмица бе обсъждан като евентуален претендент на Има Такъв Народ за премиерския пост. Още тогава се разбра, че името му е обвързвано със случай на плагиатство. Съвместно следствие на " Дневник " и " Капитал ", че Илиев буквално е копирал фрагменти от дисертацията на доцент Наталия Киселова в своя книга, издадена през 2015 година Междувременно стана ясно, че неотдавна работят специфични правила за осъществяване на инспекция за плагиатство в научни писания на членовете на университетския състав.
Какво следва?
По новите правила в 7-дневен период се прави инспекция по допустимост, а по-късно сигналът се предава на Етичната комисия към университета, която се произнася по него. Според правилника на СУ потвърденото плагиатство е съображение за освобождение от академична служба.

Настоящата инспекция е чисто академична и официално няма да повлияе на политическата кариера на Илиев.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР