В последните седмици се нагледахме на какви ли не предизвикателства

...
В последните седмици се нагледахме на какви ли не предизвикателства
Коментари Харесай

Българското лято 2020 ни предизвиква

В последните седмици се нагледахме на какви ли не провокации в обществените мрежи. Да, някои от тях занимателни, да, други - много занимателни, само че съвсем всички лишени от изключително бездънен смисъл. Но не щеш ли попаднахме и на нещо по-различно от общата правим-се-на-шут вълна.

Покрай пандемията от COVID-19, в редица европейски страни се вижда растеж на търсенето на артикули непосредствено от дребни производители . В италиански общини са основани начинания в поддръжка на локалното произвеждане на храни. Подпомага се доставянето на артикули непосредствено от фермите в домовете, като се заобикалят прекупвачите. Подобен вид доставки в Швейцария пък съумяха да надвишават даже покупките от пазарите.

На фона на тази наклонност, в обществените мрежи се роди предизвикването #Българсколято2020 . То е по концепция на Симеон Керемедчиев. Той е правист и психолог по обучение, учил е Cardiff University, Уелс. Избира да се завърне в България и да работи като създател на свободна процедура, а неотдавна и като влогър и инфлуенсър.
 Снимка 475821

Симеон обича да усеща връзката със земята, да бъде покрай природата. Той има малко произвеждане, на което отдава огромна част от времето си, и познава доста други хора, които също са ангажирани с сходна активност.

Кризата с ковид обаче оказва директен негативен резултат върху комерсиалната им действия. Затова Симеон се пробва да помогне на останалите, наранени като него. " В България сега има над 383 хиляди дребни бизнеси с личен състав под 9 души... Всички останали компании с личен състав над 9 души наброяват една 30 401. България, стопанската система и всички ние подвластен доста от този дребен, локален търговец, колкото и незабележим да е той. "
 Снимка 475822

Вдъхновение Симеон черпи и от спомените за славното лято на 1994 година, когато народът е единен от триумфа на националния тим по футбол.

" Сметнах, че можем да обвържем оня летен дух на победа, вяра и обединяване със сегашната обстановка, да се опитаме да създадем още веднъж сходен дух и да радваме един различен - като си оказваме помощ ", споделя той.

Всичко стартира с поръчката на няколко домашно направени сапуна. Те идват освен с прелестен мирис, забавни форми и три бройки бонус, само че и с дълго, ръчно написано обръщение от създателката им.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Simeon Keremedchiev (@skeremedchiev) на Апр 9, 2020 в 2:49 PDT

Именно вниманието към детайла и старанието, което е вложила, раждат концепцията за промотиране на бизнес начинанията на сходни хора, които живеят, с цел да основават.

Предизвикателството #Българсколято2020 идва с апела " да изберем българското, ръчно направеното, същинското " . Така подкрепяме цели фамилии, родители, които се грижат за децата си, възрастни хора, които се борят за прехраната си.
 Снимка 475796

Според Симеон, предизвикването ще способства и за по-смислено и положително наличие , каквото в последно време все по-рядко се среща в обществените мрежи. Освен това, връща вярата и вярата в положителното както на нас, по този начин и на хората, които поддържаме.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Simeon Keremedchiev (@skeremedchiev) на Апр 11, 2020 в 7:06 PDT

Ако желаеме и ние да се включим в акцията, би трябвало всяка седмица да качваме снимка/и на закупен от нас артикул от дребен локален бизнес или производител . Няма значение дали ще са яйца за Великден, зеленчуци, сапуни или гривни да вземем за пример.

Даваме къса информация за него, слагаме хаштага #Българсколято2020 и означаваме трима свои другари, които провокираме да създадат същото и да предадат нататък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР