В последните месеци се наблюдава рекорден добив на дървесина, за

...
В последните месеци се наблюдава рекорден добив на дървесина, за
Коментари Харесай

Явор Гечев: В последните месеци се наблюдава рекорден добив на дървесина

В последните месеци се следи рекорден рандеман на дървесина, с цел да можем да смогнем с доставките. Количествата, които са добити и доставени на другите ведомства, които са единствено за отопление, към този момент са на 135 % от миналогодишните към този момент осъществени такива количества. Очакваме до края на сезона да стигнат до 150 % от миналогодишните доставки. Наваксва се значително с потребностите от дървесина. Това съобщи служебният аграрни министър Явор Гечев, съобщи Новини.бг.

 

„ Преди 3 месеца доставките на дърва за хората бяха сред 30-35% от другите предприятия. Сега отиваме към 90%. Наваксали сме пропуснатото през летния сезон, когато имаше насочването към предприятията за сметка на доставките за популацията ”, добави той.

 

„ Най-големият производител на дървесина в този завършек на света е Русия. Заради войната редица от предприятията, в това число такива, които имат и благосъстоятелност на български предприятия за преправка на дървесина, на процедура не работят в Русия. Затова дефицитът на дървесина, в това число като суровина за преправка, в Европейския съюз скочи извънредно доста. Вдигна и извънредно доста цените за промишлена дървесина. Другият съставен елемент, който въздейства на пазара, е другите творби, които се вършат от дървесина: плоскости, порти, които са плод на производства, които преди време влизаха от Китай, само че поради високите цени на горивата и превоза, един естествен 40-футов резервоар сега коства сред 12 500 и 15 000 $ превоз до Европа “, изясни още министърът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР