В последните години кулинарията излезе от кухнята на ресторантите и

...
В последните години кулинарията излезе от кухнята на ресторантите и
Коментари Харесай

Кои кухненски пособия не използват шеф готвачите

В последните години кулинарията излезе от кухнята на заведенията за хранене и се трансформира в сфера, от която се интересуват доста хора. Готварските риалити шоута са с висок рейтинг, а шеф-готвачите са звезди.

В старанието си да се представим като положителни кулинари постоянно прекаляваме с уреди и принадлежности. Ето кои от тях шеф-готвачите в никакъв случай не използват.

Различни ножове

Помним добре, че в " Поверително от кухнята " Антъни Бурдейн категорично написа, че шеф-готвачът има потребност от един нож - по този начин наречения " шефски нож ". Върхът му може да се употребява за по-фина работа, а цялото острие - за нарязване на стек да вземем за пример. Съветът на готвачите е да влагаме в качество, а не в количество.

Преса за чесън

Освен че е сложна за разчистване, пресата е ненужна и лишава чесъна от огромна част от соковете му. Вместо нея може да употребяваме ренде за цитруси/твърди сирена или просто да накълцаме на дребно.
 Снимка 411227

Ръкавици за фурна

Май сме ги виждали единствено в домашните кухни. В професионалните готвачът изважда тавата от фурната с домакинска забрадка - същата, която употребява за подсушаване на работния си плот да вземем за пример. Но би трябвало да е суха, с цел да не се изгорим.

Лъжица за паста

Ако вършим спагети, значи би трябвало да знаем по какъв начин да ги сервираме. С това мислено умерено може да използваме лъжицата за сервиране на паста единствено едвам измерим една порция. За самото сипване и елементарна щипка ще свърши работа.
 Снимка 411226

Оризоварка

Това обемисто откритие може и да е потребно, в случай че не ни се занимава да усъвършенстваме варенето на ориз или имаме задоволително място в кухнята. Няма да го забележим обаче в професионалната кухня.
 Бърз трик за изстискване на лимони
Бърз трик за изстискване на лимони

Прост, само че ефикасен

Цитрус преса

Както към този момент споменахме, трикът за дейно изстискване на лимон, е елементарен, а единственото, от което се нуждаем, е вилица.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР