В последните години британският милиардер не инвестира достатъчно в бизнеса

...
В последните години британският милиардер не инвестира достатъчно в бизнеса
Коментари Харесай

Собственикът на Topshop и Dorothy Perkins се опитва да спаси компанията от фалит

В последните години английският милиардер не влага задоволително в бизнеса си

Сър Филип Грийн, притежателят на Arcadia Group, в която влизат марките Topshop, Dorothy Perkins и Miss Selfridge, договаря с кредитори по отношение на проекти за понижаване на задълженията и затваряне на някои от магазините в резултат на спада на продажбите и мощната конкуренция, оповестява Financial Times.

В изказване компанията споделя, че " изследва благоприятни условия ", защото е изправена пред " извънредно провокационен пазар на дребно " във Англия, написа BBC. Възможни са съкращения на работни места и закриване на магазините, само че те няма да бъдат " обилни ", добавя представител на Arcadia.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В Arcadia работят към 19 хиляди души, а групата има близо 2000 магазина в международен мащаб. Компанията обезверено се стреми към преструктуриране, което ще включва закриването на 50 от общо 570 магазина във Англия.

Последна вяра

Предпочитаният от Arcadia път за решение на проблемите е посредством непринудено съглашение (Company Voluntary Agreement – CVA) с кредиторите, което ще разреши на компанията да заплати дължимото за контрактуван интервал от време, да понижи разноските за наеми и да затвори определени магазини. За задачата обаче 75% от кредиторите би трябвало да са съгласни, което към този момент наподобява невероятно.

Според Financial Times Грийн ще влага 100 млн. паунда в Arcadia като метод да обезпечи утвърждението за CVA. В случай че сдружението не успее да доближи до съглашение преди идващото заплащане на наемодателите през юни, най-вероятната опция е продажба на целия бизнес или на части от него.

Империята се разпада

Topshop, водещият бранд на Arcadia, загуби челната си позиция измежду стилните марки доста преди компанията да съобщи, че би трябвало да преструктурира бизнеса си. Младите купувачи към този момент не се редят на опашка за следващата сбирка на Topshop и избират марките с по-силно наличие в Instagram като Asos, Boohoo и Missguided, написа BBC.

Групата е отчела спад на приходите с 5.6% през предходната година. Според Натали Бърг, анализатор на пазара на дребно, Arcadia не е вложила задоволително в онлайн магазините си и в " прекарването " на клиентите.

В допълнение, в следствие на Daily Telegraph оповестено през февруари, самият сър Филип Грийн беше упрекнат в полови похищения и расизъм от чиновници на Arcadia, а преди няколко години беше мощно подложен на критика за продажбата на British Home Stores.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР