В последните дни на месеца се очаква да е най-масовото

...
В последните дни на месеца се очаква да е най-масовото
Коментари Харесай

За три дни трябва да се преместят над 30 000 бежанци

В последните дни на месеца се чака да е най-масовото пренасяне на украински бежанци. Това разяснява в Бургас ръководителят на Агенцията по бежанците Мариана Тошева, която е на работно посещаване в града. Тя не уточни в кои държавни бази ще бъдат настанени, само че това ще се случи единствено за най-нуждаещите се.

165 хотела са се присъединили по новата стратегия за бежанците, за нощувки по 10 и 15 лева В „ Слънчев бряг “, където има най-вече украинци, са минимум тези обекти, множеството са в Китен, Ахтопол, Царево. Около 35 000 души би трябвало да бъдат преместени от страната и то в последните три дни на месеца.

„ Казвам  личното мнение като специалист – съгласно мен мярката три месеца е доста подобаваща. След тези три месеца единствено най-уязвимите групи би трябвало да се подкрепят с настаняване. Другите хора имат задоволително време, в границите на 3+3 месеца, да си намерят работа и да излязат на свободен наем “, разяснява тя.

Мариана Тошева уточни, че се знаят кои ще са държавните бази, където ще бъдат настанени хората, само че не желае да ги оповести, тъй като имало опити от хотелиери сами да провеждат извозването до тях. Ремонти няма да се вършат към този момент.

Украински и молдовски туроператори наемат рейсове, с които извозват бежанци към границата, добави Тошева. За последното денонощие близо 3 700 са напуснали страната ни.

В последните три дни на месеца, останалите ще бъдат извозвани с рейсове от хотелите към гарите в Бургас и Варна, където с композиции заран и вечер ще бъдат превозени към бази за настаняване в страната. Има и доста искащи да пътуват за Букурещ, уточни Тошева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР