В последните дни на лятото неизбежно започваме да мислим за

...
В последните дни на лятото неизбежно започваме да мислим за
Коментари Харесай

Гримът на есен 2010

В последните дни на лятото неизбежно започваме да мислим за есента, а тя дава обещание да бъде изпълнена с фешън несъгласия и провокации – изключително що се отнася до макиажа. През този сезон дизайнерите ни оферират не една, а няколко настоящи визии.

Яркото червило – съдбовно привличане
Бяла кожа, блестящо червени устни, очна линия или предпазлив туш на очите – тази класическа визия от началото на XIX век се завръща още веднъж по стилните сцени. Неслучайно една от първите фешън къщи, която я показа бе Chanel, чиято основателка – именитата Коко, е предпочитала точно тази визия.

Повечето от нас обаче се опасяват да посегнат към яркото червило, тъй като го считат за прекомерно претенциозно. Разковничето е да изберем верния колорит – пиперено, малиново, бордо или патладжанено съгласно тена на кожата (колкото по-тъмна е кожата ни, толкоз по-тъмно би трябвало да е и червилото). Главното е цветът да е компактен и кондензиран, а покритието матово и без искра.

Освен това не е наложително да го комбинираме с вечерна рокля или непоколебим костюм. През този сезон ярките устни се съчетават с изннадваща бунтарска визия – разрошени коси и рок облекло в жанр Къртни Лав.

Котешки взор в изненадващи цветове
Властващият от няколко сезона опушен грим през тази есен ще бъде в непривични натурални, земни цветове - от охра до кафеникаво зелено. Тези нюанси отлично подхождат на дамите със светла кожа и не са толкоз натрапчиви.

Аристократична бледност
Светъл загар на кожата, натурален цвят на устните, лек руж и сенки без серпантина – това е още една фешън наклонност за идната есен. Жената с подобен грим припомня на нежна порцеланова кукла, а акцентът пада на леката червенина на бузите.

Плътните вежди – шлагерът на сезона
За изключително шикозни през тази есен ще се считат тъмните и необятни вежди, без значение дали цветът на косата ви е рус, черен или червен. На доктрина постигането им наподобява доста елементарно – просто известно време не трябва да посягаме към пинсетата. На процедура обаче израстването на отстранените косъмчета е дълго и трудно. Затова ще се наложи да се въоръжим с помощни средства – тъмни сенки, апликатор и фиксиращ гел.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР