В последните часове от срока партиите затрупаха удължителния закон за

...
В последните часове от срока партиите затрупаха удължителния закон за
Коментари Харесай

Нова идея - НОИ да поеме и третия ден на болничния

В последните часове от периода партиите затрупаха удължителния закон за бюджета с оферти. Голяма интензивност са показали от " Продължаваме промяната ", които внасят някои нови хрумвания, които не са били подлагани на необятен публичен спор скоро.

Сред обществените ограничения прави усещане предлагането третият ден на болничния да се върне към заплащане от държавното публично обезпечаване. Сега първите три дни от болничния се поемат от работодателя - спешна мярка, въведена за една година през към този момент далечната 2010 година Оттогава работодателите годишно упорстват да бъдат освободени от задължението да заплащат обезщетение, което би следвало да се покрива от осигуровки. До този миг обаче нито едно държавно управление не е склонило да върне остарялото състояние. Не е ясно дали и в този момент ще има болшинство за приемането на такава смяна в Народното събрание.

" Промяната " редактират и предлагането на сътрудниците си от Българска социалистическа партия за обвързване на минималната заплата със междинната. Левите депутати безогледно желаят тя да се дефинира до 31 октомври на миналата година на база междинната работна заплата за предходните 12 месеца. Такава статистика обаче към този миг няма, което прави решението неизпълнимо. Сега Политическа партия оферират минималната заплата за идната година да се дефинира като 50% от междинната работна заплата за първите шест месеца на настоящата година.

Относно пенсиите нови хрумвания за нарастване няма отвън към този момент познатите. Както Левицата, по този начин и " Промяната " внасят тук предложение, което се разисква като обособен законопроект и получи поддръжка на първо четене в комисия - да се промени швейцарското предписание и за осъвременяване да се употребява 100% от растежа на междинния застрахователен приход или показателя на потребителските цени съгласно това кое е по-голямо.

Какво е известно дотук от предложенията преди второ четене на удължителния закон:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР