В понеделник в 09.00 часа сутринта ГЕРБ внася в Конституционния

...
В понеделник в 09.00 часа сутринта ГЕРБ внася в Конституционния
Коментари Харесай

ГЕРБ внася конституционна жалба

В понеделник в 09.00 часа сутринта ГЕРБ внася в Конституционния съд искане за тълкувателно решение от съда и по едно и също време с това и за оповестяване за противоконституционен мораториумът, който Народното събрание взе. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на брифинг в централата на партията.

" Ще питаме Конституционния съд възможно ли е с решение Народното събрание да лишава и да лимитира пълномощия на Министерския съвет и други държавни органи, които извършват функционалност според българската Конституция и българските закони.

Считаме, че към този момент има такава правосъдна процедура, само че евентуално на юристите в Народното събрание от партиите на смяната още веднъж тя би трябвало да им се подсети ", добави тя.

Въпросното решение на Народното събрание внезапно опонира на Конституцията на Република България, нарушавайки правилото на правовата страна и разделянето на управляващите, съобщи вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева. Тя добави, че с него се лимитира активността на Министерски съвет, само че на всеки един държавен орган в тази страна, избран с Конституция и закон.

„ Когато заявяваш, че си знак на смяната ти би трябвало да спазваш Конституцията, която има директно деяние. Трябва да даваш най-малкото образец с това. Има-няма за три дни болшинството в това Народно заседание одобри не по-малко от три противоконституционни решения “, акцентира Захариева.
https://www.facebook.com/PPGERB/videos/835584077306474/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР