В понеделник тази седмица стартирахме инициативата Граждански контрол върху общинското

...
В понеделник тази седмица стартирахме инициативата Граждански контрол върху общинското
Коментари Харесай

Благомир Коцев: Кметът Портних прехвърля отговорността за провала на общинските ремонти

" В понеделник тази седмица стартирахме самодейността " Граждански надзор върху общинското строителство и ремонти в град Варна ". Три дни поред дружно с жители инспектирахме положението на ремонтните действия в града и констатирахме редица нарушавания – от липса на осведомителни табели, мудна работа, разрушени и течащи шахти, до места, които крият неприкрит риск за здравето на пешеходци и коли. " Това описа за Varna24.bg  Благомир Коцев, някогашен регионален шеф на Варна.

Вижте какво още се споделя в позицията на Коцев:

Едновременно с това кметът Портних започна да снима видеоклипове от обектите, на които отиваме и ние – " Виница ", улица " Васил Друмев " – и да твърди, че всичко там върви по проект.

Г-н Портних обвинява ВиК за част от проблемите, като по този метод трансферира отговорността от грешките на ръководството си върху държавното сдружение.

В опит да се отбрани през днешния ден шефът на ВиК – Варна инж. Веселин Русев даде пред медиите доклад на своята работа по ремонтните действия.

Радвам се, че единствено за три дни успяхме да създадем задоволително чуваемост за проблемите на варненци и да принудим властта да отговори на техните паники.

Категорично осъждаме опита на г-н Портних да трансферира отговорност от предизборните поправки в града върху други институции. В последна сметка той ръководи общината от 10 години.

Липсата на съгласуваност сред общината и ВиК не би следвало да е причина за нарушаването на ритъма и спокойствието на града. В момента той тъне в прахуляк, тиня и разрушени улици, а самите поправки нямат никаква бистрота.

Още през месец май разгласих началото на цивилен надзор върху ремонтите действия и внесох искане за даване на подробна информация по обекти. В нея желаех обявяване на количествено-стойностни сметки, както и времеви график на осъществяване на заложените за ремонт и реорганизация улици, междублокови пространства, детски и спортни площадки, планувани за актуалната година, в границите на оповестената стратегия на стойност 175 милиона лв.. 

Призоваваме за следващ път Община Варна да даде обществена информация за материалите и работата, които са вложени в ремонтните действия, с цел да може жителите да са спокойни, че парите са изхарчени по предопределение.

Аз, както и те, се надяваме, че хаосът в града не е единствено плод на предизборните упоритости на Иван Портних, а същински, въпреки и несръчен опит за благоустрояване на Варна.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР