В понеделник сутринта в Киев бяха регистритани три мощни взрива.

...
В понеделник сутринта в Киев бяха регистритани три мощни взрива.
Коментари Харесай

Русия изстреля хиперзвукови ракети Циркон по сгради на украинското разузнаване в Киев

В понеделник сутринта в Киев бяха регистритани три мощни гърмежа. Украинската столица е била ударена от " ракети от Крим ".

От известията в украинските мрежи и медии може да се направи извод, че провалянето е нанесено с хиперзвукови ракети " Циркон " (твърди се, че ракетите са преодолели 600 км за 2 минути), написа блогърът и боен анализатор Юрий Подоляка в Telegram, представен от " Фокус ".

Според локални източници с три удара са изумени позиции на системата за противовъздушна защита Patriot в региона на летище " Жуляни " и неидентифицирани обекти в региона на централния щаб на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

Според известия в съветски медии ракетите са унищожили център за взимане на решения в Киев. В " гражданската инфраструктура ", както я назовават, са се помещавали голям брой сътрудници на СБУ, които са давали заповеди за нахлуването в Белгород и евентуално са били свързани със събитията в Москва.

Телеграм каналът " Рыбар " написа, че украинските медии са удостоверили, че ракетите са били ориентирани към към обекти на СБУ в града. Журналистите означават, че датата на нападението не е определена инцидентно - през днешния ден е Денят на СБУ в Украйна и в постройките може да са се намирали високопоставени чиновници на тази институция.

Появи се информация, че има и жертви, само че от градската администрация публично оповестяват единствено за ранени. Моменти преди гърмежите украинските Военновъздушни сили предизвестиха в канала си в " Телеграм ", че към града лети ракета. " Експлозии в столицата. Спешно към убежищата! ", написа кметът на Киев Виталий Кличко.  Той заяви, че има повиквания към незабавна помощ в няколко региона на столицата - Печерск, Соломенск и Днепър.

" В резултат на днешната вражеска офанзива, популярност Богу, няма уцелени многоетажни жилищни здания. Но спасителите не престават да разчистват отломките на разрушената триетажна постройка, която е била едно от пространствата на държавно образователно заведение ", прибавя още Кличко. По думите му има седем ранени в регион Печерск. Двама от тях са настанени в болница.

Изказват се хипотези, че става въпрос за ответни удари, свързани с атентата край Москва и за които предизвести преди ден съветският президент Владимир Путин. Все още няма публично удостоверение на тази информация от съветското министерство на защитата.



Pycĸaтa paĸeт " Циpĸoн " e пъpвaтa в cвeтa xипepзвyĸoвa paĸeтa c нaдвoднo бaзиpaнe, дocтигaщa cĸopocт нaд 8 Maxa и cпocoбнa дa yнищoжи ядpeн caмoлeтoнocaч. Tя e възмoжнo дa бъдe изcтpeлвaнa oт фpeгaти, ĸpaйцepи и дopи пoдвoдници, a мaĸcимaлнaтa дaлeчинa нa пoлeтa e дo 1000 ĸилoмeтpa. Cĸopocттa нa пoлeтa e няĸoлĸo пъти пo-виcoĸa oт cĸopocттa нa звyĸa, ĸoeтo зaтpyднявa пpиxвaщaнeтo нa тeзи paĸeти oт cъщecтвyвaщитe ceгa cиcтeми зa пpoтивopaĸeтнa oтбpaнa и пpoтивoвъздyшнa oтбpaнa.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР