В понеделник ще преобладава слънчево време с максимални температури между

...
В понеделник ще преобладава слънчево време с максимални температури между
Коментари Харесай

Прекрасно време за плаж в понеделник, но по-далеч от морето ТАБЛИЦА

В понеделник ще доминира слънчево време с оптимални температури сред 27° и 32°. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В множеството региони ще е съвсем безшумно с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността над Южна България, само че единствено на обособени места, основно в планините, ще превали. Ще духа до сдържан североизточен вятър.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 3 бала, на юг - 4 бала. Това значи, че вълните още веднъж ще са високи и рискови за къпане.

Таблица за съотношението на вълнението на морето в балове и сантиметри:
1 бал – 10 см.
2 бала – 10см – 50 см
3 бала – 50см – 125см
4 бала – 1.25м – 2.5 м
5 бала – 2.5м – 4 м
6 бала – 4м – 6 м
7 бала – 6м – 9 м
8 бала – 9м – 14 м
9 бала – над 14 м

Над планините ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над масивите в Южна България, само че единствено на обособени места едва ще превали. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°.

Във вторник и сряда ще доминира слънчево време. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до сдържан, от изток-североизток. В четвъртък облачността от запад-югозапад ще се усилва, ще бъде висока и междинна. Вятърът ще отслабне, тук-там краткотрайно и ще стихне. Температурите ще останат без основна смяна.


Карта: Национален институт по метеорология и хидрология

Екстремален показател за пожароопасност е в действие за територии от 26 области в страната на 14 септември. Това сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология (НИМХ).

Екстремалният показател важи за сектори от областите Разград, Велико Търново, Шумен, Перник, Кюстендил, София, София-област, Благоевград, Пазарджик, Враца, Варна, Добрич, Търговище, Русе, Габрово, Плевен, Ловеч, Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Силистра и Хасково.

Екстремалният показател значи, че са вероятни бързо разпространяващи се доста мощни пожари с замесване на дървесните корони.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР