В понеделник петролните фючърси се понижава с около 1%, след

...
В понеделник петролните фючърси се понижава с около 1%, след
Коментари Харесай

Петролът поевтиня с 1%

В понеделник петролните фючърси се намалява с към 1%, откакто шокиращото намаляване на китайския импорт и експорт през декември възобнови опасенията за продължаващо закъснение на втората по мощ международна стопанска система и вероятностите за намаляване на търсенето на значимата енергийна суровина.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през март се намаляват с 0,9% към и под 60 $ за барел, отстъпвайки от петъчния едномесечен връх към 62,25 $ за барел. Фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през февруари пък се намаляват с над 1% назад към 51 $ за барел, откакто и те набъбнаха в края на миналата седмица до най-високо равнище от 7-и декември към 53,20 $ за барел.

С днешното си намаляване петролните фючърси парират част от внезапното повишаване през предходната седмица, когато петролът Брент нарастна с 6%, а американският лек недопечен нефт - с близо 7,6 на 100. Това мощно възходящо придвижване през миналата седмица обаче оказа помощ на петролните фючърси да се измъкнат от така наречен "мечи " пазар (пазар на трайно падащия цени), който се дефинира, когато съответните цени на даден финансов актив се намаляват с най-малко 20% от неотдавнашни техни върхове, съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР