В понеделник Министерството на правосъдието в САЩ нареди два луксозни

...
В понеделник Министерството на правосъдието в САЩ нареди два луксозни
Коментари Харесай

САЩ наредиха конфискуването на два луксозни самолета на Абрамович

В понеделник Министерството на правораздаването в Съединени американски щати подреди два първокласни самолета на съветския милиардер Роман Абрамович да бъдат иззети във връзка със глобите, наложени поради съветската инвазия в Украйна, оповестява Reuters.

Посочва се, че става дума за Boeing 787-8 Dreamliner и Gulfstream G650ER, които неколкократно са прелетели сред Истанбул и Москва, нарушавайки американския надзор на износа.

Остава неразбираемо обаче каква е опцията държавното управление на Съединени американски щати да откри надзор над самолетите, които костват общо 410 милиона $. От министерството показват, че сега те не се намират в техните ръце и отхвърлят да разкрият дали знаят актуалната им локация.

Руският олигарх заобикаля ловко териториите, на които глобите са дейни и където може да му се наложи да се раздели със свои активи. Именно затова яхтите му заобиколиха водите на Европейския съюз и сега се подслоняват в Турция.

Луксозните самолети са били добити от Абрамович през компании за нефт, регистрирани в Кипър, Джърси и английските Вирджински острови. Към конфискуването им правосъдното министерство прибавя и санкция в размер на близо 1 милион $ за нелицензираните полети до Москва.

" Руските олигарси като Абрамович няма да получат правото да нарушават американските регулации за експорт без санкции, " споделя Джон Сондерман от комерсиалното министерство.

Роман Абрамович не е измежду глобените от Съединени американски щати олигарси, като той попада единствено в описите на Англия и Европейския съюз. От началото на войната той е съветският милиардер с най-тежки финансови загуби, като съгласно данни на The Times благосъстоянието му е се е стопило на половина спрямо предходната година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР