В понеделник и вторник Европейският съюз и ООН са съпредседатели

...
В понеделник и вторник Европейският съюз и ООН са съпредседатели
Коментари Харесай

Дамаск към ЕС и ООН: Никакви договорки за Сирия без нашия народ

В понеделник и вторник Европейският съюз и Организация на обединените нации са съпредседатели на петата конференция в Брюксел на тематика „ Подкрепа за бъдещето на Сирия и на района “. Целта на годишната конференция е да генерира интернационална финансова поддръжка за Сирия и сирийските бежанци по целия свят.
Дамаск не приема провеждането на донорската конференция за Сирия в Брюксел без присъединяване на делегация от сирийското държавно управление, определеният формат нарушава основите на хартата на Организация на обединените нации, съобщи сирийското външно министерство в сряда.
 Европейски Съюз: Помощта за Сирия е по-малко от в началото поисканата от Организация на обединените нации Европейски Съюз: Помощта за Сирия е по-малко от в началото поисканата от Организация на обединените нации
Международните донори дадоха обещание безплатна помощ на стойност 6,4 милиарда $ за Сирия и бежанците от спора в тази страна в съсе...
„ Сирийската арабска република показва своето отрицание от провеждането на тази конференция без покана на сирийското държавно управление, което е заинтригуваната страна в сирийските национални каузи и главен сътрудник на Организация на обединените нации “, се споделя в писмото, изпратено до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и общоприет секретар на Организация на обединените нации, представени от държавната организация SANA.
Сирийското външно министерство акцентира, че присъединяване на Организация на обединените нации в тази конференция без държавното управление на страната, което е директно наранено, е очевидно нарушаване на основите на Устава на Организация на обединените нации, който приканва всички да зачитат суверенитета и независимостта на Сирия, целостта и сигурността на нейните територии.
Петата донорска конференция сред Европейския съюз и Организация на обединените нации за Сирия и района се организира в понеделник и вторник в Брюксел и събра общо 6,4 милиарда $ обещания.
По време на диалозите членове на сирийското гражданско общество, чиновници от Турция, Ливан и Йордания, както и представители на организации на Организация на обединените нации разискаха методите за даване на помощ на сирийците, до момента в който интернационалната общественост отбелязва десетата годишнина от експлоадирането на военните дейности в арабските страни страна.
По време на събитието във вторник Организацията на обединените народи прикани интернационалната общественост да помогне групово за преустановяване на войната в Сирия.
 Организация на обединените нации изиска 10 милиарда $ за сирийците Организация на обединените нации изиска 10 милиарда $ за сирийците
Организация на обединените нации ще призове интернационалните донори да обещаят до 10 милиарда $ в помощ на сирийците, които бягат в чужбина от продължаващата дес...
„ След десетилетие война доста сирийци изгубиха убеденост, че интернационалната общественост може да им помогне да измислят координиран път за излизане от спора ",, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш във видеопослание по време на петата конференция в Брюксел.
" Убеден съм, че към момента можем, дружно със самите сирийски партии ", добави той.
На срещата за Близкия изток на дискусионния клуб Валдай в сряда съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че петата донорска конференция сред Европейския съюз и Организация на обединените нации за Сирия е извършена в нарушаване на интернационалното филантропично право, защото тя се организира без присъединяване на Дамаск.
Той означи, че Гутериш е споделил „ верните неща “, само че изрази удивление за какво Организация на обединените нации не изпрати представители на конференцията, отдадена на завръщащите се бежанци, с изключение на мониторинг.
Руският топ посланик сподели, че това е още един отличен образец за „ двойни стандарти “.
 Американци оглавили колона от 300 автоцистерни с краден сирийски нефт Американци оглавили колона от 300 автоцистерни с краден сирийски нефт
С километри дълга колона от 300 цистерни с откраднат сирийски нефт минали сирийско-иракската граница на изток във вторник, 23 март...
„ Конференцията в Брюксел, която беше съсредоточена върху набирането на средства най-вече за подкрепяне на престоя на бежанци в лагери в Турция, Йордания и Ливан, и за подкрепяне на хората, пребиваващи в региони, които не са следени от сирийското държавно управление, в началото беше свикана с груби нарушавания на интернационалния филантропично право, според което сходни въпроси би трябвало да се вземат решение посредством директен контакт с държавното управление на страната. Това са двойни стандарти “, сподели Лавров.
Гражданската война в Сирия продължава от 2011 година, като силите на президента Башар Асад се борят против разнообразни размирен и терористични групи.
Москва интензивно се пробва да улесни мирния развой сред разнообразни фракции в спора, както и да подкрепи връщането на страната към естествения живот, нарушен от военните дейности.
Според данни, оповестени от Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците, над 6 милиона души са разселени в Сирия, а 6,6 милиона сирийци са избягали от страната като бежанци от 2011 година насам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР