В понеделник бурята за часове стигна четвърта степен със скорост

...
В понеделник бурята за часове стигна четвърта степен със скорост
Коментари Харесай

Аларма! Смъртна Опасност За Десетки Хиляди Българи! Връхлита Адско Бедствие!

В понеделник бурята за часове стигна четвърта степен със скорост напразно от 195 км/ч.

Губернаторът на щата Южна Каролина Хенри Макмастър подреди да стартира наложителна евакуация на цялата крайбрежна зона поради приближаването на " Флорънс ". Нареждането касае към един милион души, живеещи на крайбрежна линия с дължина 320 км. " Това е доста рисков вихър. Не желаеме да рискуваме безстопанствен живот ", съобщи Макмастър.

Това са градове като Чарлстън, Мъртъл бийч и Хилтън хед. В тези региони живеят хиляди българи.

" В момента изчакваме да забележим какво ще стане, евентуално ще затворя салона си, само че не знам къде ще се евакуираме. Отидох през днешния ден да напазарувам храна и вода, в случай че решим да останем тук, с цел да имаме всичко належащо ", споделя Силвия Минева, която живее в Чарлстън, Южна Каролина. ". "

Съпругът й Стефан работи като водач на камион, тръгнал е на път и Силвия е сама с 5-годишната им щерка Ема.

" Ако се евакуираме, несъмнено ще е към Чимни рок, Северна Каролина, където сестра ми има къща, или ще се преместим тук при едни другари, които неотдавна се реалокираха от Чикаго. Те имат вдигната къща и в случай че има наводняване, ще сме в сигурност. ", добавя българката.

Силвия се тормози и за сестра си, която би трябвало да се прибере тази седмица от България, а летището в Чарлстън е затворено. " Не знам какво ще стане, евентуално ще ги пренасочат към Ню Джърси ", споделя Силвия.

Южна Каролина, Северна Каролина и Вирджиния към този момент оповестиха изключително състояние.

Метеоролозите споделиха, че ураганът може да поотслабне, само че към момента ще е мощен, когато връхлети сушата. " Веднъж към този момент се евакуирахме и нищо не се случи. Ще изчакаме да забележим какво ще се случи ", споделя Силвия, само че все пак е нащрек за предизвестията на синоптиците.

Първите евакуации бяха разпоредени в понеделник от управляващите на Северна Каролина за жителите на остров Хатерас. От вторник заповедите ще касаят и други крайбрежни туристически региони.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР