В понеделник, 22 януари, от 12:45 часа, кметът на Варна

...
В понеделник, 22 януари, от 12:45 часа, кметът на Варна
Коментари Харесай

Кметът на Варна и премиерът ще инспектират свлачището при Рибарския плаж

В понеделник, 22 януари, от 12:45 часа, кметът на Варна Благомир Коцев ще запознае премиера акад. Николай Денков със положението на свлачището при Рибарския плаж във Варна. Те ще създадат обход на мястото на свлачището и ще обсъдят визията за брегоукрепващи действия.

В 13:20 часа акад. Денков ще бъде посетител на Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “, където дружно с кмета ще вземат участие в спортно решение на задания по математика със златния медалист от интернационалния шампионат WIMO Final 2023 в Малайзия – Дамян Накев и други първенци от учебното заведение. На срещата с кмета на 11 януари шефът на МГ „ Д-р Петър Берон “ Елеонора Павлова и майката на момчето Теодора Узунова подчертаха, че към 70 възпитаници от Математическата гимназия печелят олимпиади и надпревари, а някой от тях съумяват да повторят и потретят триумфите си. Кметът Благомир Коцев тогава награди Дамян Накев с монета, имитация на най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол, а учителката на Дамян - Павлина Парушева - също получи от кмета монета с герба на Община Варна. Именно на тази среща Дамян и Коцев се договориха да провеждат шампионат по решение на задания в учебното заведение, а кметът заяви, че са обезпечени към 9 млн. лева да строителството на новата постройка на учебното заведение, а проектирането за към 680 хиляди лв. към този момент е предоставено предходния ден.

Събитията са част от програмата на премиера във Варна в понеделник, 22 януари, която стартира в 10:00 часа във Висшето военноморско учебно заведение. Там министър-председателят и кметът ще вземат участие в откриването на Център по оцеляване на море (Дълбоководен басейн) за подготовка на водолазите и формированията на Военноморски сили, Военновъздушни сили и силите за специфични интервенции на Българската войска. На събитието ще участват и министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР