В понеделник, 15 януари, китайските социални мрежи бяха наводнени с

...
В понеделник, 15 януари, китайските социални мрежи бяха наводнени с
Коментари Харесай

НЛО прелетя над Китай под формата на облак: Може да е замесена компанията на Мъск

В понеделник, 15 януари, китайските обществени мрежи бяха наводнени с хиляди известия от очевидци, които настояват, че са видели НЛО в небето. Този обект, както се оповестява, е имал три източника на светлина, приличал е на облак, движил се е бързо и тихо. Учените считат, че в това събитие няма нищо извънредно и е допустимо то да е обвързвано с изстрелването на ракетата-носител Falcon 9 от компанията SpaceX. Но към този момент няма удостоверение за това, пише Daily Mail.

Очевидци пишат, че този светещ обект не приличал на аероплан, а приличал на топка и имал три източника на светлина. Посочват още, че светещият обект бързо е липсващ.

Wang Zhuoxiao от университета Цинхуа в Пекин счита, че това събитие може да е обвързвано с изстрелването на ракетата притежател Falcon 9 на SpaceX в неделя, 14 януари. Ракетата изведе в орбита различен набор от спътници. Припомняме, че притежател на SpaceX е известният милиардер Илон Мъск.

Ученият допусна, че светещият обект е ненужно гориво, изхвърлено от ракетата по време на издигането в космоса. Друг китайски астроном, поискал анонимност, също направи същото съмнение. Според него нещо сходно е било следено в небето над Китай предишния септември. Тогава се оказа, че " НЛО " е облак, основан от изхвърленото гориво на ракета на SpaceX.



Снимка: Daily Mail

Наистина сходни облаци пораждат в атмосферата, неизгорели частици от ракетно гориво се кондензират, замръзват и по-късно се уголемяват високо в горните пластове на земната атмосфера. Тези частици отразяват слънчевата светлина и основават резултата на чужд летящ обект.

Zhuoxiao счита, че кръглата форма на обекта евентуално се е образувала, когато ракетата-носител е направила кръгово придвижване, с цел да изхвърли ненужното гориво.



Снимка: Daily Mail

Известно е, че многократната двустепенна ракета-носител Falcon 9 сполучливо е извела спътници в орбита, след което нейната първа степен също сполучливо се е върнала на Земята. Засега няма удостоверение, че хората в Китай са следили феномена, обвързван с изстрелването на ракетата на SpaceX.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР