В помощ на жени, обект на домашно насилие може да

...
В помощ на жени, обект на домашно насилие може да
Коментари Харесай

Андриан Георгиев: Жените, подложени на насилие, могат да променят живота си към по-добро


" В помощ на дами, обект на домашно принуждение може да употребявате нашето приложение през телефона си и да подадете сигнал за това, което ви се случва ", описа пред " Хоризонт до обед " Андриан Георгиев , основател на фондация „ Бъдеще съвършено " за опцията през Viber да се употребява чат-бот приложение против домашно принуждение - " Силна ".

" Основните случаи на домашно принуждение са на база пола и ние желаеме да помогнем на дамите. Чрез бота могат да се осведомят за всичко. Предоставили сме им препоръки за сигурност, какви са техните права, по какъв начин и къде се подава молба за отбрана, а също и да схванат, че освен физическото принуждение е принуждение, само че че има психическо и емоциално принуждение...

 БГНЕС

Жените, подложени на принуждение, могат сами да трансформират живота си към по-добро . А по-късно те би трябвало да приказват за казуса си, след това да търсят протекция от специализиарни центрове, да търсят цялата отбрана, която им се поставя ", съобщи още Георгиев.

На чат бота цялата информация по тези тематики е селектирана . Няма потребност се търси в интернет и да се попадне на остаряла или непроверена информация.

Платформата дава тествана и нова информация за центровете за протекция . Съдържанието в бота е направено от Силвия Димитрова от, която работи с дами, жертва на принуждение. Имаме всички адреси на центровете за отбрана в страната. Засега имаме 280 консуматори, партнираме си със сходни организации ", сподели още пред БНР създателят.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР