В полза на здравето и плодородието хората на село ползват

...
В полза на здравето и плодородието хората на село ползват
Коментари Харесай

Самотна пенсионерка тори градината с орехови листа, всички й завиждат за реколтата

В изгода на здравето и плодородието хората на село употребяват всичко, което им е на разположение. Дори и орехови листа, които падат сами през есента

От обява в обществените мрежи доста начинаещи градинари научили един потребен лайфхак. Въпреки, че бабата която е споделила своите познания надали би го нарекла по този начин, тя нямала нищо срещу да показа своя опит с младежите.

Пенсионерката имала орех в градината си, само че обратно на упованията тя не изхвърляла ореховата шума. Събирала я в огромни найлонови торби и с нея покривала земята малко преди да падне първата слана.

По този метод тя освен предпазвала пролетниците, само че и подхранвала бедната на потребни минерали почва.

Употребата на орехи надвишава просто готвенето. Освен това в националната медицина интензивно се употребяват освен самите ядки, само че и листата на това дърво. И всичко това, тъй като те съдържат етерични масла и витамини, които са потребни за човешкото здраве. Невероятните качества на ореховите листа, освен като средство за наторяване, ще може да научите в случай че продължите да четете.

Как се употребяват орех и орехови листа

Нищо чудно, че орехът се назовава и кралска ядка. Абсолютно всичко в това дърво има преимущества: листа, ядка, преградите, черупката и даже кората. В допълнение към лечебния резултат, ореховите листа имат почистващи свойства, а също по този начин унищожават бактериите. Използват се и за стерилизация на вода.

За да употребявате орехови листа в всекидневието, те би трябвало да бъдат приготвени авансово. Обикновено това се прави през юни, когато още не са се развили изцяло. Важно е върху чаршафите да няма черни петна. Листата би трябвало да бъдат изсушени и едвам по-късно да се ползват, въз основа на съответните потребности.

Но за какво ореховите листа са толкоз потребни?

Първо, те съдържат огромно количество витамин С. Максималната централизация се следи по време на събирането на листа през юни. Освен това съдържат каротин, витамини В1 и Р, етерични масла, хинони (юглон), фенолкарбоксилни киселини, кумарини, флавоноиди, елагова, галусова и кафеена киселини.

Умелите лечители умеят да подготвят разнообразни мехлеми, тинктури, отвари и чайове от ореховите листа. Листата също се изсушават и се смилат на прахуляк.

Бележка към градинарите: ореховата пепел е чудесна като хранителен тор за разнообразни култури

Въпреки това, човек би трябвало да бъде доста деликатен по този въпрос. Факт е, че ореховите листа съдържат юглон. Това е особено вещество с антибиотично свойство. Поради това подобен тор може, в противен случай, да понижи интензивността на растежа на растенията.

За да избегнат това, летните поданици вършат пепел от орехови листа. Така юглонът се обезврежда по време на изгарянето на листата. С пепелта е най-добре да оплоди кисела почва, върху която ще се насеят плодови и ягодоплодни шубраци. Ако имате работа с неутрална или алкална почва, не би трябвало да употребявате орехова пепел.

Други приложения на орехови листа

Използването на орех и листата му е необятно известно освен в обичайна медицина. Например, те се употребяват във фармакологията. Има разнообразни подготвени тинктури на основата на орехи (както листа, по този начин и черупки). Често те се предписват по време на лекуване на кожни болести.

Отвари и чайове от орехови листа могат да се пият като профилактично средство. И с цел да ги приготвите, не е належащо да имате специфични лечителски умения . Необходимо е да се съберат орехови листа при започване на лятото, да се измият и изсушат. И по-късно ги стривайте на прахуляк.

Може да се направи запарка и чай от получения орехов прахуляк. Има 2 лесни метода. Например за чай ще би трябвало да извършите следното: 1 чаена лъжичка орехови листа се заливат с 200 мл вряща вода, захлупват се с похлупак и се оставят да се запари за 30 минути. След това течността би трябвало да се филтрира – и готово!

И още една рецепта: 2 супени лъжици изсушени листа могат да се изсипят в 250 мл студена вода и да се сложи тенджерата на огъня. Варете отварата 3-5 минути, откакто заври водата. След като постои малко се прецежда.

Между другото, не е нужно сами да събирате орехови листа. Готовите първични материали са лесни за закупуване във всяка аптека и не са скъпи. Отварата може да се приема като профилактично средство за подсилване на имунната система и възстановяване работата на храносмилателния тракт.

Отвара от орехови листа

Освен всичко друго, към момента има дами на напреднала възраст, които радват със своята гъста и красива коса. Те са научили от своите баби по какъв начин да употребяват запарка от орехови листа за козметични цели. Например, с нея се изплаква косата, с цел да се понижи косопада . Също по този начин отварата се употребява при кожни проблеми, забележими върху лицето, а също по този начин се прави гаргара с нея, в случай че има боли в гърлото.

Друго помощно средство, което старите хора употребяват е маслената смес. За приготвянето ѝ ще ви трябват пресни орехови листа. 80 грама натрошени листа би трябвало да се залеят с 300 мл. рафинирано растително масло. Получената течност би трябвало да престои в продължение на 20-25 дни при стайна температура. Но внимавайте да не я излагате на директна слънчева светлина.

Маслената смес се употребява като лечебно средство. Освен това лекува разнообразни кожни обриви и други болести. Въпреки това ви съветваме да не се самолекувате и постоянно да се консултирате с доктор, преди да употребявате лечебни трикове от националната медицина.

Инфо: ayzdorov.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР