В полунощ Хамас освободи втора група израелски заложници - 13

...
В полунощ Хамас освободи втора група израелски заложници - 13
Коментари Харесай

Освободена е втората група израелски заложници - сред тях 21-годишната Мая Регев

В среднощ " Хамас " освободи втора група израелски заложници - 13 души, против 39 палестински пандизчии.

Размяната се забави с часове в нажежена конюнктура, откакто " Хамас " упрекна Израел, че е нарушила отговорностите си по съглашението, подписано като част от четиридневно преустановяване на огъня.

След намесата на катарски и египетски медиатори, терористичната формация се съгласи да освободи 13-е израелци и четирима тайландски заложници късно през нощта. Микробуси на Червения кръст превозиха заложниците през египетския граничен пункт Рафах преди прехвърлянето им в Израел.

Сред освободените заложници е 21-годишната Мая Регев и 18-годишният ѝ брат Итай. " Хамас " ги отвлече при грубо нахлуване на 7 октомври против фестивала Supernova.

„ Толкова съм разчувствана и щастлива, че Мая към този момент е на път към нас. Въпреки това сърцето ми е раздвоено, тъй като синът ми Итай към момента е в плен на " Хамас " в Газа “, сподели майка им в изказване, представено от Агенция Франс Прес.

9-годишната Емили хенд също към този момент е при фамилията си. Родителите ѝ споделят, че са „ извънредно щастливи " да я прегърнат още веднъж.

„ Не можем да намерим думите, с цел да опишем страстите си след 50 дни. ", разясняват те.

Палестинската страна освобождава дами и деца и то в съответствие 1 към 3, до момента в който Израел е принудена да пуска радикали пандизчии и терористи.

Сред пандизчиите, които Израел пусна, е 38-годишният Исра Джабис. Той е с 11-годишна присъда за детониране на газова бутилка на контролно-пропускателен пункт през 2015 година

Преди ден " Хамас " освободи първа група от 13 души, всички дами и деца. Други 10 тайландци и един филипинец ненадейно са освободени от терористичната организация.

Межвуременно паузата на боевете в Газа отвори път за повече помощ за цивилни палестинците, защото Газа е съвсем под цялостна блокада.

Общо 61 камиона доставят храна, вода и филантропична помощ, оповестява службата по филантропични въпроси на Организация на обединените нации. Други филантропични организации изпращат 187 камиона с хранителни запаси.

Египет съобщи, че е получила позитивна противоположна връзка от двете страни по отношение на концепцията за удължение на примирието с ден-два и освобождение на повече заложници и пандизчии.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР