В полунощ българско време приключи гласуването за парламент на Северна

...
В полунощ българско време приключи гласуването за парламент на Северна
Коментари Харесай

С голям интерес се очакват резултатите от изборите в Северна Ирландия

В среднощ българско време завърши гласуването за парламент на Северна Ирландия и в локалните избори в Англия, Уелс и Шотландия. 

Окончателните резултати в Северна Ирландия не се чакат по-рано от събота сутринта, само че ползата към изборите за парламент в провинцията е извънредно огромен, тъй като за първи има действителна опция те да бъдат извоювани от националистите в лицето на партията " Шин Фейн ". Анкетите предвещаваха такава победа. Загуба на Демократичната юнионистка партия пък би означавала огромен удар за юнионистите. 

Независимо от това кой обаче ще завоюва изборите, политическите наблюдаващи предвещават месеци договаряния сред партиите, с цел да се реализира съглашение за делба на властта, каквото е условието от мирното споразумеине от Разпети петък. Победа на " Шин Фейн " би попречила на Борис Джонсън да предоговори договорката за Брекзит, а също така партията се стреми към обединяване на Северна Ирландия с Република Ирландия, въпреки и това да не е на дневен ред сега. 

Не по-малко значими са локалните избори в Англия, Уелс и Шотландия, тъй като това е тест освен за ръководещите консерватори и персонално премиера Борис Джонсън по какъв начин хората гледат на тях след серията от кавги, само че и до каква степен лейбъристите могат да възстановят доверието в тях на фона на повишаването на живота. Първи резултати от локалните избори ще стартират да излизат в утринните часове. Интересно е за отбелязване, че доста от публицистите, отразяващи изборите, оповестяват, че множеството хора са недоволни като цяло от политическия хайлайф на страната и че на доста места активноста наподобява по-ниска от предстоящото. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР