В политиката няма невъзможни неща. В настоящия парламент ПП и

...
В политиката няма невъзможни неща. В настоящия парламент ПП и
Коментари Харесай

Ваня Нушева: Не е въпросът кои политики обединяват партиите, а как да се реализират

В политиката няма невъзможни неща. В сегашния парламент Политическа партия и ГЕРБ се обрисуваха като антагонисти. Политическите им водачи демонстрират, че надали ще бъде изменен метода на двете партии. 

Това разяснява пред Нова тв политологът Ваня Нушева.

Ако обърнем взор напред и потърсим отговор на въпроса дали е допустимо сформиране на държавно управление, подкрепено от ГЕРБ и Политическа партия, в действителност първо би трябвало да отговорим по какви политики биха могли да намерят единодушие. На второ място - по какъв метод да бъдат осъществени тези политики. На трето място - кой или какви експертни фигури биха осъществили тези политики. Отговорът на тези въпроси не е еднопосочен, само че все пак можем да кажем с огромна степен на убеденост, че има единодушие по дребен брой политики сред тези две партии. Това, което обаче би трябвало да очертаем е, по какъв метод могат да бъдат осъществени тези политики. Защото през последните няколко седмици политици споделят, че може да се откри консенсус по някои политики, само че основният въпрос е по какъв начин това да стане, разяснява тя. 

И отсам стартират огромните разделения. Трудно е постигането на такова единодушие и по тази причина отиваме към избъри, заключи тя. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР